Спорт

Математици от Видин са в Топ 6 на България по баскет

  15.05.2019 03:15             
Математици от Видин са в Топ 6 на България по баскет

Баскетболистите на ППМГ „Екзарх Антим I" Видин се класираха на престижното шесто място при юношите 11-12 клас на държавните финали от „Ученически игри 2019”,, които се проведоха в Шумен. За зрелостниците Деян Емилов, капитанът Цветан Иванов и братята Денислав и Павел Петкови, това бе последното състезание с екипа на любимата гимназия. Момчета за пример, отлични математици и част от едно невероятно баскетболно поколение, което 5 поредни години участва на ученически финали. Вицешампиони на България и носители на бронзови медали от игрите.
„Благодарим ви, златни наши момчета за емоциите, за спечелените отличия през годините и за това, че продължихте за издигате авторитета на гимназията и на Видин на национално ниво. Бъдете здрави, все така упорити и успешни! На добър час!”, поздравиха своите възпитаници от ръководството на училището. Не бяха забравени и стратезите на успехите – Николай Колев и Росен Ракаджиев.

ППМГ „Нанчо Попович” /Шумен/ спечели златните медали, след като победи във финала ПГПЧЕ „Алеко Константинов” /Правец/ със 76:61. Бронзовите медали завоюваха юношите на Ямбол след победа със 106:71 над варненци.  Зад видинчани се наредиха отборите от София, Плевен, Пловдив и Казанлък.