Събития

За пети път търсят съкровища във Враца, тази година копират „Game of Throns“

  14.05.2019 10:48             
За пети път търсят съкровища във Враца, тази година копират „Game of Throns“

В събота от 13 ч. поставят началото на петото издание на „Лов на съкровища“ във Враца. Стартът е на алеята за парк „Хижата“, а проявата се организира от „Враца софтуер общество“. Темата на тазгодишния лов е обвързана с култовия сериал „Игра на тронове“ по романите на писателя Джордж Р. Р. Мартин.

През последните години „Лов на съкровище“ се превръща в една от емблематичните инициативи организирани от сдружението, очаквана с голям интерес от гражданите и гостите на града. Посредством този тип събития, „Враца софтуер общество“ се стреми да създава приключенска атмосфера в града. Това е популярен тип игра, свързана с разрешаване на загадки, разбиване на шифри и посещаването на различни забележителности. Всяка загадка води състезателите до определено място, на което трябва да открият следващата задача или да изпълнят някакво предизвикателство, за да получат нова следа. „Ловът на Съкровище“ предизвиква интелектуално и физически участниците. Те се научават взаимно да използват силните си страни, да мислят креативно и да действат като екип. Това събитие няма еквивалент в нашия регион. Веднъж в година през месец май над 100 човека - от всякакви възрасти създават свои отбори, за да се съревновават с другите в разгадаване на някаква мистерия.

Верен партньор на тази инициатива е община Враца, а наградите тази година са подсигурени от Dextrophobia escape rooms. Победителите ще получат ваучер за една от техните escape стаи, а класираните на второ и трето място – cards2go интерактивни карти-предизвикателства с мисия. Така, че ако все още не сте заявили участие или се колебаете не пропускайте тази възможност и се запишете на http://hunt.vratsa.net/. Цената за един билет е 3 лева.