Konkurent
ТДМ

Събития

Сложиха "на трупчета" за дълго частен съдебен изпълнител

2019-05-14 05:00 3772 0

Сложиха
Сложиха

Практиката на частен съдебен изпълнител от Враца беше затворена за 3 години. Санкцията е най-тежката, налагана от Камарата на съдебните изпълнители не само в града, но и в региона, научи "Конкурент".

Според двама, независиви един от друг източника, юристът, който излиза в дълъг принудителен отпуск е Валери Йотов.

От понеделник на входната врата на кантората на частния съдебен изпълнител наистина пише, че той не работи. Засега все още няма официално потвърждение, че наказанието е наложено именно спрямо него. Такова трябва да дойде и в окръжния съд, а и да бъде публикувано на сайта на камарата на съдебните изпълнители.

Запознати твърдят, че Йотов бил наясно, че го чака тежко наказание, тъй като на практика решението от понеделник е окончателно, а не първоначалното, което той е обжалвал. На този етап е трудно да се установи дали санкцията е наложена заради едно прегрешение или системно нарушаване на закона. Вероятно това ще стане ясно след публикуването на решението.

Според източник на "Конкурент", наказателната процедура срещу Валери Йотов стартирала заради случай, показан от спряното вече ТВ предаване "Господари на ефира". В него бил разказан случай, при който Йотов е образувал дело срещу мъж от Видин, който имал дълг към жител на Козлодуй. Според законите, изпълнително дело може да бъде образувано в един от двата града, а не във Враца, където работи съдебният изпълнител. Освен това Йотов запорирал банковите сметки на видинчанина, макар че той вече бил изплатил борча си от 600 лева.

Тогава стана ясно, че съдебният изпълнител от Враца е взел от две банкови сметки на длъжника по 600 лева, което означава, че го е лишил от 1 200 лева, въпреки че видинчанинът вече не е дължал пари.

По наши данни Йотов е правил опити да се отърве от клеймото, като отпише кантората си и стане адвокат. Не е успял обаче, защото по време на стартирала наказателна процедура, се чака краят на дисциплинарното производство.

Четете новините във в. "Конкурент" - всекидневвникът на Северозапада.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
ДПС настигна БСП в Криводолско, ГЕРБ е победител
2019-05-27 11:10
24 0
ДПС настигна по резултати БСП в Криводол и селата от общината, това показват резултатите, публикувани от червени функционери в социалните мрежи. Така партията, която на…

Искате да сте директор? Вижте тази обява
2019-05-27 11:00
43 0
Общинската управа на Враца обяви подбор за длъжността директор на Общинско предприятие „Спорт и туризъм“ – това личи от обява в днешния брой на вестник…

Рок ще разтърси града под Околчица
2019-05-27 11:00
29 0
В културната програма на „Ботеви дни“ е поставен акцент и за любителите на рока, които ще имат възможността да чуят в центъра на града песни…

Ето защо се бави обявяването на резултатите от евровота във Враца
2019-05-27 10:25
126 0
Две са основните грешки, допускани от членовете на СИК, твърдят от РИК във Враца. Те ще отложат за неопределено време преброяването на гласовете и обявяването…

актуален брой на вестник Конкурент