Лайфстайл

Няколко трика за по-траен маникюр

  13.05.2019 13:39             
Няколко трика за по-траен маникюр

Всяка дама е добре да намира време и пари за маникюр. Защото по дрехите посрещат, по ума изпращат, но усещането за жена идва от детайлите. От маникюра в това число. Той винаги трябва да е на ниво. Поддръжката му обаче не е никак лесна. Добре е да имате някои трикове предвид, за да издържи лакът по-дълго.

Не киснете ръцете. Ще ви посъветват да го направите, за да оформите кутикулите по-добре, но водата не е приятел на ноктите – прави ги меки. А това означава, че основата за лака е нестабилна и няма да го задържи за дълго.

Различен лак за основа и за топ. Не използвайте един и същи продукт за двете цели. Основата е предназначена да изсъхва по-бързо и няма нужда да е лъскава. Финалното покритие отнема повече време, но пък придава здравина и блясък на ноктите. Не забравяйте да сложите топлак и по върха на ноктите, дори продуктът да отиде и от вътрешната им страна.

Избягвайте бързосъхнещите лакове. Със сигурност се изкушавате да ползвате такива, за да спестите време. Продуктите от този тип обаче са склонни по-бързо да започнат да се лющят от своите класически събратя.

Два пласта цвят максимум. Колкото повече, толкова повече не е печеливша стратегия при маникюра. Ако искате да издържи по-дълго, не напластявайте лака твърде много. Не само че няма да изсъхне лесно, но и надали ще остане дълго в добра форма.

mila.bg