Спорт

Славия спря Ботев в 120-минутна драма със спорна дузпа

  10.05.2019 18:00             
Славия спря Ботев в 120-минутна драма със спорна дузпа

Славия победи трудно гостуващия Ботев (Враца) с 1:0 след продължения в реванш от полуфиналния плейоф за седмото място в Първа лига, което дава право на участие в бараж за Лига Европа. Първата среща бе завършила 0:0, а в редовното време на реванша съперниците също не си вкараха гол. Такъв падна в продълженията и негов автор бе Цветелин Чунчуков (99-дузпа), който класира „белите“ за следващия етап, в който ще срещнат Етър, елиминирал Локомотив (Пловдив) с общ резултат 3:0 от двете срещи. Иначе това бе първа загуба за Ботев (Враца) след серия от 5 победи и 4 равенства в първенството.

Първата част бе динамична с атаки и към двете врати, но без резултат в търсенето на гола. Пропуски направиха Славчо Шоколаров и Георги Йомов от домакините и Емил Стоев от гостите, който не успя да преодолее вратаря Георги Петров.

В началото на второто полувреме Преслав Петров направи нова сериозна грешка в защитата на „белите“, но Симеон Мечев не съумя да я накаже и шутира в аут. В 75-ата минута чудесно центриране по земя отляво не бе засечено първо от Чунчуков, а след това и от Йомов. В последната минута от редовното време удар на Мартин Кавдански с глава излезе в аут, а в добавеното време Чунчуков пропусна да реализира за домакините.

Така се стигна до продължения, в които играчите на изгонения на трибуните заради протести Златомир Загорчич стигнаха до успеха. В 99-ата минута Чунчуков реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Валери Домовчийски срещу Давид Муньос, и класира Славия напред.

Начало на мача

12-а мин. предпазлива игра и на двата тима без излишни рискове

14-а мин. удар на Шоколаров премена над гредата. Мощна агиттка от Враца подкрепя гостите

16-а мин. домакините пропиляха златен шанс. Костов спаси удар на Йомов, а при добавката му Миланов отби топката пред голлинията

17-а мин. Генов стреля над гредата на Петков

21-а мин. жълт картон за Васев

33-а мин. жълт картон за Стоев

36-а мин. чудесна възможност за Ботев. Петров подари топката на Стоев, който се озова сам срещу Петков, но 43-годишният страж отрази изстрела му

37-а мин. Костов спаси прехвърлящ удар на Йомов

40-а мин. жълт картон за Чунчуков

Край на първата част

46-а мин. Йордан Апостолов замени Миланов

50-а мин. удар на Чунчуков, без проблеми за Костов

54-а мин. жълт картон за Мечев

56-а мин. страхотна контраатака на Ботев завърши с лек удар на Мечев

58-а мин. Генов за малко не изненада Петков с диагонален удар

63-а мин. Тасевски замени Узунов

68-а мин. Антон Огнянов замени Вушурович

75-а няколко критични ситуации пред Костов, гостите се справиха

78-а мин. Даниел Гаджев замени Мечев

91-а мин. жълт картон за Генов

92-а мин. Вълчев предотврати сигурен гол, блокира удар на Чунчуков

Край на редовното време. Следват продължения

96-а мин. спорна дузпа за домакините за задържане на Муньос от Домовчийски

98-а мин. Гол! Чунчуков бе точен от бялата точка

99-а мин. Мирослав Будинов замени Васев

114-а мин. треньорът на Славия - Златомир Загорчич бе изгонен. Силен натиск на Ботев в последните минути

122-а мин. Край на мача. Славия продължава напред

 

Славия приема днес от 20.15 ч. Ботев /Вр/ в мач-реванш от полуфиналния плейоф за седмото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Първата среща завърши 0:0. Домакините определиха символична цена на билетите – 1 лв.

 Главен рефер на сблъсъка е Драгомир Драганов от Варна.

За Славия стартират: Георги Петков, Ертан Томбак, Милен Гамаков, Давид Хуманес, Преслав Петров, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Димитър Велковски, Владислав Узунов, Цветелин Чунчуков.

За Ботев /Вр/ започват: Красимир Костов, Андреас Васев, Мартин Кавдански, Илия Миланов, Венцислав Керчев, Георги Вълчев, Симеон Мечев, Емил Стоев, Милан Вушурович, Валери Домовчийски, Даниел Генов.