Konkurent
Инекс

Свят

Внимание, видите ли жена с черна точка на ръката, звънкайте в полицията (СНИМКИ)

2019-05-10 20:20 3054 0

Внимание, видите ли жена с черна точка на ръката, звънкайте в полицията (СНИМКИ)

Може би някога сте виждали такъм белег на ръката на жена, но не сте обръщали внимание? Не всеки би видял в такъв знак нещо особено или вик за помощ, а някои дори биха си помислили, че това е просто петно. И все пак, ако видите жена с такава черна, нарисувана точка на дланта, веднага подайте сигнал в полицията. 

Историята тръгва от американската домакиня Дина, която се омъжва за свой съученик веднага след завършване на гимназията. Докато съпругът й завършвал университета, тя родила момченце, след това и две момиченца. През цялото време седяла вкъщи и се занимавала с домакинството. 

Съпругът й Боб бил ревнив и не разрешавал на жена си да излиза от дома им без него. Тя не можела да отиде дори до магазина или детската градина. Съпругът й държал да спазва точно установен от него график. 

След пет години тежък брак Дина не издържала. Отишла без разрешението на съпруга си на среща на випуска. Когато се върнала вечерта у дома, бил първият побой. Скоро това се превърнало в нещо съвсем редовно. Ако допреди това оказвал психически тормоз, сега към него се прибавило и физическото насилие.

Изолацията на Дина била пълна - нямала мобилен телефон, можела да общува само с родителите по стационарния и й било забранено да ги кани без разрешението и присъствието на Боб у дома им. 

 

Жената прекарала още две тежки години, когато й помогнала да се избави щастлива случайност. Бременна с поредното дете тя отишла в женската консултация заедно с мъжа си.

Лекарят я помолил да легне на кушетката и дръпнал завесата. Дина видяла на масата до себе си маркер и видяла в това шанс за спасение. Написала на ръката си: "Помогнете ми!" и показала дланта си на доктора, когато дошъл да я прегледа. 

Той се направил, че не е видял нищо и помолил съпрузите да го изчакат, след което се отдалечил. Пет минути по-късно се върнал заедно с двама полицаи. Пред тях Дина се разплакала и разказала за целия тежък тормоз, през който преминавала. 

Боб бил арестуван и получил забрана да се доближава до Дина и децата. 

Младата жена се преместила при родителите си и решила да помогне и на други като нея. 

Така й дошла идеята с черната точка. Тя публикувала историята си в социалната мрежа и призовала жени в нейното положение да рисуват точка на ръката си като знак, че са в опасност. Потребителите реагирали веднага и коментирали, че ще следят внимателно за този знак. 

За две години от началото на този експеримент били заведени над хиляди дела за домашно насилие само в САЩ. На някои жени с точка на ръцете помагали абсолютно непознати, а на други - техни близки, които научили за тази акция. 

Отчаяни жени дори публикували снимки на ръцете си в социалните мрежи, където потребители реагирали светкавично.  / jenata.blitz.bg

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Тръмп за лидерите на Г-20: Мили момчета
2019-06-27 14:20
12 0
А мериканският президент Доналд Тръмп ще се срещне с руския президент Владимир Путин в Осака в петък в 14.00 часа местно време, 8 българско, съобщи…

Масивен астероид със силата на 5-килотонна бомба падна в южната част на Пуерто Рико(Видео)
2019-06-27 12:50
166 0
Масивен астероид със силата на 5-килотонна бомба падна в южната част на Пуерто Рико, съобщава БГНЕС. Астрономите потвърдиха, че 10-метров астероид е ударил…

Почина Уили Танер от
2019-06-27 11:20
113 0
Актьорът, който изигра Уили Танер в култовия сериал „Алф“ е починал на 75-годишна възраст. Смъртта на Макс Райт, настъпила след дълга битка с рака, е…

ЕС е вложил излишно 3,8 млрд. евро за управление на въздушното движение
2019-06-27 09:50
70 0
ЕС е вложил излишно 3,8 млрд. евро за подобряване на управлението на въздушното движение (УВД), показва доклад на Европейската сметна палата, представен във вторник. Отчита…

актуален брой на вестник Конкурент