Свят

Ужасна катастрофа: Водачът, двигателят и скоростната кутия излетяха от колата (СНИМКИ)

  07.05.2019 11:16             
Ужасна катастрофа: Водачът, двигателят и скоростната кутия излетяха от колата (СНИМКИ)

Шофьор на Subaru WRX е имал късмет да оцелее в инцидент, който определено е можел да завърши с трагедия. Водачът се е движел с превишена скорост и в резултат на сблъсъка не само той излетял от колата, но също и двигателят заедно с изпускателната система и трансмисията.

Според думите на свидетеля на произшествието Алън Кийт, това се е случило пред дома му в Плезант Гроув, Юта, на участък от пътя с ограничение на скоростта от 48 km/ ч. Шофьорът на Subaru явно карал много по-бързо.

 

На снимките от мястото на инцидента се вижда, че автомобилът Subaru се е ударил в бордюра и е продължил да се плъзга по тротоара. После колата изглежда се е спряла като се е блъснала в електрически стълб.

WRX е получил серия от тежки удари, преди да приключи движението си. Предната и задната част са смачкани, а предните и задните прозорци са разбити. Двигателят, заедно с трансмисията и изпускателната система, някак си са излетяли на пътя, който е осеян и с други части от машината.

Алън Кийт твърди, че шофьорът на Subaru не бил с предпазен колан и също е излетял от колата. Той е получил силно сътресение на мозъка, има счупени ребра и нараняване на бедрата, но е имал късмет, защото е оцелял. /auto.blitz.bg