Спорт

Монтана тресна Берое в Стара Загора, на крачка е от титлата

  21.04.2019 20:42             
Монтана тресна Берое в Стара Загора, на крачка е от титлата

Монтана 2003 отново поведе във финалния плейоф срещу Берое Стара Загора в женската А група. В мач №3 шампионките записаха драматична победа като гост с 69:60 и вече имат преднина от 2-1 в серията. Ключова за крайния изход на срещата се оказа силната трета четвърт, която тимът на Стефан Михайлов спечели с категоричното 25:8. Подобно и на първия двубой, Берое пропиля 16 точки аванс и загуби мача.

Най-сериозно бе предимството на гостите в подкошието. Те овладяха 43 борби срещу 34 за опонента си.

 Четвъртият мач от финала ще бъде утре, отново в Стара Загора. При успех, Монтана 2003 ще спечели трофея, а победа на Берое ще прати серията в решителен пети двубой. Той ще се проведе на 26 април в Монтана.

 Мачът започна със седем безответни точки за шампионките, а Берое откри сметката си чак в средата на частта след кош на Гергана Иванова. Въпреки колебливия старт обаче, домакините отвърнаха със серия от 14:0 и направиха пълен обрат. Близо четири минути съперникът им не успяваше да се разпише, а след първата част старозагорският тим водеше с 16:11.

Нова серия, този път от 8:0 за начало на втория период, изведе Берое напред с двуцифрена разлика. Разликата в полза на тима достигна 16 точки, но преди почивката Монтана намали на 23:32. След паузата гостите взеха инициативата, като само за няколко минути си върнаха водачеството. Те лимитираха съперника си едва до осем точки за цялата част и преди заключителния период водеха с 48:40.

В началото на последната четвърт Радостина Димитрова изведе отбора си напред с двуцифрена разлика за първи път в срещата при 50:40. Последваха сравнително равностойни минути, в които Монтана удържа преднината си и спечели.

Най-резултатна за успеха бе Христина Иванова с 19 точки. С дабъл-дабъл са Димана Макариева /15 точки и 11 борби/ и Радостина Димитрова /15 точки и 12 борби/.

 За Берое Стара Загора с 14 точки е Радослава Бъчварова. Милена Томовазавърши с 13 точки и 13 борби.