Свят

Двойка затъна в блато с крокодили, спаси се по изненадващ начин

  19.04.2019 14:28             
Двойка затъна в блато с крокодили, спаси се по изненадващ начин

Австралийска двойка беше спасена от място, обитавано от крокодили, в отдалечена част на Северна Австралия. Те прибегнали до отчаяни мерки, за да привлекат вниманието на спасителите, съобщава Си Ен Ен.

20-годишният Колън Нулгит и 18-годишната му приятелка Шантел Джонсън отишли за риба в националния парк „Река Кип“ в щата Северна територия, близо до границата със Западна Австралия. Там живеят соленоводни крокодили във всички водоеми в парка.

Нулгит разказва, че планираният разпускащ и забавен ден за риболов се проточил и се превърнал в безсънна нощ на смразяващи температури, след като камионът им заседнал в калта.

„Изтръпнахме. Усещането да заседнеш в калта. Много е страшно“, споделя той.

Нулгит казва още, че двамата видели следи от крокодили в района по-рано. Със залязването на слънцето и покачването на водите те започнали да с страхуват, че ще бъдат пометени от голяма вълна или ще бъдат нападнати от крокодили или кучета динго.

„Тези крокодили там, те не се страхуват от хора, не се страхуват от нищо. За тях храната си е храна. Всичко е храна“, добавя той.

Нулгит и Джонсън живеят в град Кунунура, на час и половина с кола от парка. Майката на момичето се обадила в полицията, когато те не се прибрали.

Младежът разказва, че двамата се увили в спални чували далеч от реката, но не можели да спят. Те написали „Помощ“ с големи букви в засъхналата кал с кол около 4 ч. сутринта местно време в понеделник, надявайки се, че ще привлекат вниманието на преминаващ самолет. Нулгит, обаче, се притеснявал, че те ще останат там много дълго, тъй като хора рядко минавали от там.

 

В понеделник полицията организирала търсене и използвала самолет на местна компания. Момчето и момичето запалили огън, след като чули приближаването на машината.

Въпреки премеждието, двамата са категорични, че няма да се откажат от приключенията си сред дивата природа. Само че следващия път ще бъдат по-подготвени с екипировка и организация.

pochivka.blitz.bg