Konkurent
ТДМ

Крими

Изправят пред съда извършител на жестоко убийство

2019-04-19 12:15 378 0

Изправят пред съда извършител на жестоко убийство

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Н. за извършено от него убийство с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

На 3 октомври 2015 г. обвиняемият Н.Н., на 31 години, бил на сватбено тържество в Берковица заедно със свои роднини. Около 2 ч. през нощта той си тръгнал, заедно с други негови близки, сред които бил и брат му – Д.Н. Двамата били в нетрезво състояние. Пътували с лек автомобил, управляван от съпругата на Д.Н. След като оставили в с. Слатина възрастните им роднини, тримата продължили към дискотека „Найтаун“ във Вършец. След кратък престой жената си тръгнала, а двамата братя останали в нощното заведение.

Впоследствие Д.Н. се обадил на съпругата си да дойде да го вземе, като я изчакал пред заведението с дюнерите, а обвиняемият Н.Н. останал в дискотеката.

Към 04.30 ч. той напуснал заведението и тръгнал по ул. „Република“ в посока към църквата „Св. Георгий Победоносец“. На кръстовището с ул. „Васил Левски“, той спрял, като на 50 м. от него се намирал паркиран дежурен полицейски автомобил със служители на реда. В този момент към Н.Н. приближил К.И. , на 55 години. Двамата се заговорили и останали на мястото около 20 минути, след което тръгнали.

По пътя мъжете се скарали и Н.Н. започнал да нанася удари с юмруци и да рита с крака опонента си. Виковете на обвиняемия били чути от брат му, който тръгнал към главната улица „Република“, последван от съпругата си, която настоявала той да се върне. Д.Н. се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.

Преди да легне да спи обвиняемият Н.Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.

Междувременно служителите на реда забелязали, в близост до църквата, лежащ на асфалта човек и незабавно позвънили на телефон 112. Било установено, че това е К.И. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия.

От изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на К.И. е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност и настъпването на смъртта.

Наказателното производство срещу Н.Н. ще продължи в съда.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Полицията потвърди информацията за пламналия локомотив
2019-05-24 11:45
250 0
Полицията потвърди информация на "Конкурент" за пламналия локомотив. http://konkurent.bg/article/152427/lokomotivut-na-burz-vlak-plamna-na-garata-v-roman-obnovena От ОД на МВР Враца информират за това, че в четвъртък в 20:15 чрез тел.112…

Пожар лумна в складова база, горяха товарни автомобили
2019-05-24 11:15
417 0
Товарни автомобили са били повредени от пожар, възникнал предишната нощ в единия от тях. Според ОД на МВР Враца сигнал е бил подаден в 3,30…

Спипаха водач на незаконен мотоциклет
2019-05-24 10:45
178 0
Униформените спипаха водач на незаконен мотоциклет. Вчера, около 19.10 ч. в Козлодуй автопатрул е спрял за проверка мотоциклет управляван от правоспособния П.А. на 27 год.…

МВР потвърди новина на „Конкурент“ за новия шеф на полицията в Монтана
2019-05-24 10:15
1027 0
МВР официално потвърди информация от вчерашния ден на „Конкурент“ за това кой ще е новият директор на областната дирекция на полицията в Монтана –http://konkurent.bg/article/152350/smeniat-topchenge-v-montansko-vijte-koi-mu-siada-na-stola

актуален брой на вестник Конкурент