Konkurent
Инекс

Крими

Изправят пред съда извършител на жестоко убийство

2019-04-19 12:15 453 0

Изправят пред съда извършител на жестоко убийство

Окръжната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Н.Н. за извършено от него убийство с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК.

На 3 октомври 2015 г. обвиняемият Н.Н., на 31 години, бил на сватбено тържество в Берковица заедно със свои роднини. Около 2 ч. през нощта той си тръгнал, заедно с други негови близки, сред които бил и брат му – Д.Н. Двамата били в нетрезво състояние. Пътували с лек автомобил, управляван от съпругата на Д.Н. След като оставили в с. Слатина възрастните им роднини, тримата продължили към дискотека „Найтаун“ във Вършец. След кратък престой жената си тръгнала, а двамата братя останали в нощното заведение.

Впоследствие Д.Н. се обадил на съпругата си да дойде да го вземе, като я изчакал пред заведението с дюнерите, а обвиняемият Н.Н. останал в дискотеката.

Към 04.30 ч. той напуснал заведението и тръгнал по ул. „Република“ в посока към църквата „Св. Георгий Победоносец“. На кръстовището с ул. „Васил Левски“, той спрял, като на 50 м. от него се намирал паркиран дежурен полицейски автомобил със служители на реда. В този момент към Н.Н. приближил К.И. , на 55 години. Двамата се заговорили и останали на мястото около 20 минути, след което тръгнали.

По пътя мъжете се скарали и Н.Н. започнал да нанася удари с юмруци и да рита с крака опонента си. Виковете на обвиняемия били чути от брат му, който тръгнал към главната улица „Република“, последван от съпругата си, която настоявала той да се върне. Д.Н. се отскубнал от нея и отишъл при брат си. Не след дълго двамата мъже се прибрали в къщата.

Преди да легне да спи обвиняемият Н.Н. накиснал в леген с вода два панталона и измил обувките, които той и брат му носили вечерта.

Междувременно служителите на реда забелязали, в близост до църквата, лежащ на асфалта човек и незабавно позвънили на телефон 112. Било установено, че това е К.И. Пристигналият на място лекарски екип констатирал смъртта на пострадалия.

От изготвената в хода на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на К.И. е множествена травма, в резултат на нанесените удари по главата и в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Това довело до остра дихателна и сърдечна недостатъчност и настъпването на смъртта.

Наказателното производство срещу Н.Н. ще продължи в съда.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Осъдиха портиерка, набедила охранител в сексуален тормоз
2019-10-22 05:00
228 0
Портиерка на порт Лом е осъдена за оклеветяване на колега. 51-годишната Любка К. набедила мъжа в сексуален тормоз. През декември миналата година тя  подала до…

Почерпена мадама шофирала „Хонда“
2019-10-21 14:45
466 0
 Задържаха млада жена засечена да шофира кола след употреба на алкохол. По данни на областната дирекция на МВР Монтана, на 20 октомври около 4 часа…

Мъж е в болница след побой
2019-10-21 14:15
373 0
 Полицията образува досъдебно производство заради побой в село Осен при който е пострадал мъж, съобщиха от областната дирекция на МВР Враца. На 20 октомври, в…

Строшиха панорамно стъкло на полицейски автомобил
2019-10-21 13:45
315 0
Криминалисти работят по срлучай на вандализъм при който е потрошен полицейски автомобил. По данни на областната дирекция на МВР Видин, в районното управление в града…

актуален брой на вестник Конкурент