Konkurent
Инекс

Свят

Daily Sabah: Вече е ясен избора на "Фолксваген" - Турция или България

2019-04-15 14:20 295 0

Daily Sabah: Вече е ясен избора на

Вестник Daily Sabah публикува статия, с която се опитва да внесе яснота по въпроса в коя държава от югоизточната част на Европа ще бъде открит новият завод на германския автомобилен производител „Фолксваген“:

„На фона на множеството слухове през последните месеци се съобщава, че германският автомобилен гигант ще вземе решението в края на ноември, като Турция и България се открояват като двамата най-силни кандидати за компанията“, отбелязва изданието в встъпителните думи на статията.

Според информация на германска медия, въпросът ще бъде обсъден на заседанието на надзорния съвет на „Фолксваген“ в края на април, а окончателното решение ще бъде взето на заседанието на Надзорния съвет през ноември тази година. Турската редакция на Deutsche Welle, цитирана от Фокус, съобщи, че разходите за персонал в двете страни са по-ниски в сравнение с тези в Германия, като подчерта, че резултатът от състезанието между двете страни е „ясен“.

Междувременно, говорийки в рамките на форум, Алпер Канка, председател на Асоциацията на доставчиците на автомобили в Турция (TAYSAD), заяви, че турската общественост не желае „Фолксваген“ да гледа на страната само като на пазар за продажби на превозни средства. Турците очакват производство в страната.

Като припомня, че миналата година „Фолксваген“ е продала 120 000 автомобила в Турция, Канка заяви, че компанията трябва да даде положителен сигнал, като вземе предвид турско-германските отношения. Канка добави, че инвестицията в Турция ще бъде важен инструмент в това отношение. Смята се, че Турция има голям шанс да бъде избрана пред конкурента си България.

В подкрепа на това твърдение се припомня, че в средата на януари „Фолксваген“ се съгласи за производството на микробуси във фабриките на Ford в Турция. България, която е една от възможностите за германския автомобилен производител, също се надява, че новият завод ще бъде открит в страната. Делегация на „Фолксваген“ разгледа българската столица София преди посещението на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в началото на април.

Миналия ноември „Фолксваген“ обяви, че ще направи инвестиция от 44 милиарда евро (49.8 милиарда долара) в електрически превозни средства, автономно шофиране и цифрови технологии за следващите пет години, разкривайки, че около 30 милиарда евро от тази инвестиция ще бъдат предназначени за развитието конкретно на електрически автомобили. „Фолксваген“ също така разкри, че моделите Skoda Karoq и Seat Ateca ще бъдат произвеждани в новия завод, който компанията ще открие в държава от Източна Европа.

блиц

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Това е най-скъпият имот в САЩ! Никой не може да си го позволи (ВИДЕО)
2019-06-26 18:50
61 0
Цената на най-скъпия имот в САЩ, който се намира в Лос Анджелис, беше свалена с 50 милиона долара. Имението, наречено „Чартуел“, вече може да бъде…

Автобус с нелегални мигранти се обърна, 11 са загинали
2019-06-26 17:20
109 0
Най-малко единадесет души загинаха и десетки бяха ранени днес при катастрофа на микробус, превозващ нелегални мигранти, в северозападния турски окръг Одрин, съобщи турската телевизия НТВ.…

Сексоложка разкри как се горят най-много калории
2019-06-26 16:20
65 0
Сексоложката Шахзади Харпър съветва партньорите да загърбят спалнята и да правят любов в кухнята, защото по този начин ще изгорят най-много калории, пише в. "Сън". …

Котка оживя след 35-минути в пералнята
2019-06-26 15:50
68 0
Жена от град Мейпълууд в щата Минесота се убеди, че котката й има 9 живота, след като я изпра заедно с дрехите си в пералнята…

актуален брой на вестник Конкурент