Konkurent
ТДМ

Събития

Столични медици се борят за живота на шефа на АГО-то във Враца

2019-04-15 12:15 6342 0

Столични медици се борят за живота на шефа на АГО-то във Враца

Софийски лекари в ИСУЛ се борят за живота на началника на акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница д-р Иван Кръстев. 57-годишният доктор, помогнал за раждането на хиляди деца в МБАЛ „Христо Ботев“, е пострадал при нелеп инцидент в събота през нощта. Информация за него съобщиха от полицията, където са образували досъдебно производство срещу 62-годишен мъж от същото село.

Сигнал за инцидента бил подаден в първите минути на неделния ден от приятел на д-р Кръстев. Той открил лекаря със счупен череп и премазано лице. Според полицията, началникът на АГО-то във Враца е бил ударен от свой приятел, на когото отварял портала на двора си, но шофьорът объркал скоростите и вместо напред, потеглил на задна скорост.

В първите часове на неделната нощ е имало истинска борба за това д-р Кръстев да бъде настанен в софийска болница, тъй като във врачанската преценили, че не могат да го спасят. След изричната намеса на министър и настоящ депутат от Враца, пострадалия медик е бил транспортиран до ИСУЛ, където от часове тече битка за живота му.

В понеделник сутринта сърцето на Кръстев е спряло, но колегите са успели да го върнат към живота. Към този час прогнозите за оцеляването на уважавания доктор са минимални, тъй като черепът му е потрошен на няколко места, има и много тежки кръвоизливи.

Това е поредната трагедия в семейството на д-р Кръстев, който преди години погреба сина си Димитър – убит по време друг нелеп инцидент.

Новината за нещастието попари лекари и медицински сестри в МБАЛ "Христо Ботев", където д-р Кръстев е един от авторитетните медици.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
LED осветление в Средно училище „Васил Кънчов
2019-04-21 20:00
31 0
Средно училище „Васил Кънчов" се обля в светлина благодарение на новото LED осветление. Драстично по-висока ефективност и по-ниска консумацията на енергия ще постигне врачанското школо,…

Направиха премиера на Поетически речник на живота СНИМКИ
2019-04-21 19:00
39 0
Премиера на нова книга на поетесата Рени Митева се състоя в заседателната зала на Община Мездра. В стихосбирката „Зелени залези“ поетесата е събрала 62 стихотворения,…

Бивш възпитаник на школата по изкуствата дари книги на читалище
2019-04-21 18:00
76 0
Бивш възпитаник на школата по изкуствата към НЧ „Развитие 1869“ във Враца дари на библиотеката на културната обител 70 тома литература за деца и юноши.…

Пластиката „Дървото на живота” влезе в учебниците по литература
2019-04-21 17:00
165 0
Снимка на дървопластиката „Дървото на живота”, която се намира на площад „Йордан Радичков” в Берковица, онагледява урока за големия писател в учебниците по литература за…

актуален брой на вестник Конкурент