Konkurent
Инекс

Събития

Столични медици се борят за живота на шефа на АГО-то във Враца

2019-04-15 12:15 6656 0

Столични медици се борят за живота на шефа на АГО-то във Враца

Софийски лекари в ИСУЛ се борят за живота на началника на акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница д-р Иван Кръстев. 57-годишният доктор, помогнал за раждането на хиляди деца в МБАЛ „Христо Ботев“, е пострадал при нелеп инцидент в събота през нощта. Информация за него съобщиха от полицията, където са образували досъдебно производство срещу 62-годишен мъж от същото село.

Сигнал за инцидента бил подаден в първите минути на неделния ден от приятел на д-р Кръстев. Той открил лекаря със счупен череп и премазано лице. Според полицията, началникът на АГО-то във Враца е бил ударен от свой приятел, на когото отварял портала на двора си, но шофьорът объркал скоростите и вместо напред, потеглил на задна скорост.

В първите часове на неделната нощ е имало истинска борба за това д-р Кръстев да бъде настанен в софийска болница, тъй като във врачанската преценили, че не могат да го спасят. След изричната намеса на министър и настоящ депутат от Враца, пострадалия медик е бил транспортиран до ИСУЛ, където от часове тече битка за живота му.

В понеделник сутринта сърцето на Кръстев е спряло, но колегите са успели да го върнат към живота. Към този час прогнозите за оцеляването на уважавания доктор са минимални, тъй като черепът му е потрошен на няколко места, има и много тежки кръвоизливи.

Това е поредната трагедия в семейството на д-р Кръстев, който преди години погреба сина си Димитър – убит по време друг нелеп инцидент.

Новината за нещастието попари лекари и медицински сестри в МБАЛ "Христо Ботев", където д-р Кръстев е един от авторитетните медици.

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Конкурси, еко инициативи и фолклорна програма за Фестивала на рибата
2019-06-26 20:00
7 0
Конкурси, еко инициативи и фолклорна програма за Фестивала на рибата Третото издание на Фестивал на рибата се провежда на 29 юни в Ботев парк. Събитията…

За рекордните 30 минути съветниците в Мездра приключиха юнската си сесия
2019-06-26 19:00
72 0
Общинските съветници от Мездра впечатлиха с работоспособността си и в рамките на рекордните за този състав на местния парламент 30 минути приключиха редовното си заседание…

Тринадесет зрелостници получиха грамоти за постигнат отличен успех на матурите
2019-06-26 18:00
66 0
На среща в Община Видин кметът Огнян Ценков и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчиха грамоти на младите хора за отличното им…

Напръскаха срещу гадини в Бяла Слатина СНИМКИ
2019-06-26 17:00
69 0

Община Бяла Слатина извърши първата за тази година обработка срещу възрастни форми на комари. Обработени бяха местата по поречието на река Скът, района на


актуален брой на вестник Конкурент