Konkurent
Инекс

Здраве

3 ефективни и подценявани начина за борба с килограмите

2019-04-16 04:00 1116 0

3 ефективни и подценявани начина за борба с килограмите

Все повече хора на Земята се борят с наднорменото тегло. Затлъстяването, особено в корема, води до заболявания като диабет, инсулт, високо кръвно налягане, висок холестерол, проблеми с вътрешните органи: черен дроб, жлъчен мехур.

Също така, наднорменото тегло засяга самочувствието на хората. Експертите споделят, че 9 килограма наднормено тегло удвоява риска от сърдечно-съдови заболявания и утроява риска от развитие на тумори.

Ето защо милиони хора ежедневно се борят да отслабнат, но често без успех.

Днес ще ви споделим три подценявани начина за борба с килограмите, които ще ви помогнат да отслабнете и да станете по-здрави. 

Овладяване на стреса

Често невъзможността за намаляване на теглото е свързана с постоянен стрес. Ако човек е през цялото време под напрежение, тялото търси начини да намали натиска върху психиката. Човек под стрес често започва да яде повече, спи по-малко и следователно трупа излишни килца.

В допълнение, постоянният стрес неблагоприятно засяга имунната система, така че човек започва да се разболява по-често и за него е трудно да контролира диетата си. Затова трябва да се справите със стреса, да се отпуснете, редовно да спортувате. Също така е добре да си създавате положителни емоции.

Салата

Обикновено всеки, който се стреми да отслабне, започва да яде салати. Но това може да не е ефективно, ако през деня консумирате много други калории. Трябва да се опитате да избегнете твърде мазни и сладки сосове.

За да намалите броя на консервантите, по-добре е да си готвите сами. Също така трябва умерено да комбинирате храни като сирене, ядки, яйца, пиле, морски дарове, защото те са с високо съдържание на калории.

Качествен сън

Липсата на сън има голям ефект върху човешкото тяло. Липсата на сън редовно причинява хронична умора, чувтство за глад, напрежение и стрес.

Следователно, човек, който не спи достатъчно, обикновенонарушава диетата си, за да запълни по някакъв начин липсата на ресурси.

Лошото качество на съня повишава кръвната захар, което води до увеличаване на мастните резерви и инсулиновата резистентност, когато клетките на тялото станат имунизирани.

Ето защо, ако искате да отслабнете, трябва да спите поне 8 часа на ден и да си лягате преди полунощ./zdrave.to

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
6 сигнала, че черният дроб е пълен с токсини
2019-10-22 04:00
266 0
Черният ни дроб е един от най-истинските и най-трудолюбивите ни приятели. Мислете за него като за ултраефективен чистач на токсините и господар на още 500…

5 навика, които намаляват риска от рак на гърдата
2019-10-20 04:00
554 0
Всички знаем едно нещо за рака: това е най-коварната болест. И един от най-честите видове карцином е този на гърдата. Той е и един от…

Защо не трябва да отслабваме бързо
2019-10-19 04:00
651 0
Ипократис Пападимитракос е един от най-търсените диетолози у нас, помогнал на стотици хора да поддържат здравословно тегло. Всеки ден поне един от неговите клиенти му…

Ранни симптоми за карцином на белия дроб
2019-10-18 04:00
908 0
Макар да се вярва, че тютюнопушенето увеличава риска от карцином на белия дроб, замърсеният въздух, професии, които са изложени на радиация и други фактори може…

актуален брой на вестник Конкурент