Крими

(ОБНОВЕНА) Спипаха бригада измамници

  26.03.2019 11:17             
(ОБНОВЕНА) Спипаха бригада измамници

Петима мъже от варненски и ямболски села са спипани в Монтана и тикнати в ареста заради измами. Бригадата се представяла за майстори на покриви и улуци. На 9 март те се появили в дома на 79-годишния Андрей П. в село Расово с оферта да му подменят улуците. „Майсторите” поискали от пенсионера аванс, за да купят материали. Дядото им дал 950 лева и зачакал да се появят и да започнат ремонта.

Няколко дни възрастният човек се надявал, че бригадата ще се върне в дома му с необходимите материали. След като не се появили дядото си дал сметка, че е станал жертва на измамници и подал сигнал в полицията.

Криминалистите започнали издирване на мошениците и в петък миналата седмица ги спипали. В МВР е получен сигнал, че млади мъже, които напомнят за издирваните измамници са забелязани на паркинга на голям супермаркет в Монтана. Веднага на мястото пристигнали полицаи и спипали „майсторите”. Трима от тях са от варненски села, а двама от населени места край Ямбол. Най-младият е на 18 години, а най-възрастният на 37.

При разппитите станало ясно, че 27-годишният Петко С. от Долни Чифлик, варненско, е завъртял главата на дядо Андрей и е измъкнал парите му. Мъжът доброволно е предал парите и те ще бъдат върнати на пенсионера от Расово, казаха от полицията.

Разследването на престъпната схема на бригадата измамници продължава. Възможно е да са действали и в други райони на страната, казаха от полицията в Монтана.