Спорт

Ето кой спечели отличията в турнира International Dance Cup 2019 във Вършец СНИМКИ

  26.03.2019 09:02             
Ето кой спечели отличията в турнира International Dance Cup 2019 във Вършец СНИМКИ

Танцови двойки от Унгария, Словения, Гърция, Канада и България, триумфираха в Международната КУПА на общините по спортни танци International Dance CUP 2019 във Вършец.Българската двойка  Сергей Дипцев и Ивета Новева спечелиха първото място при малките състезатели в категория „Стандартни и латиноамерикански танци“, като оставиха зад себе си конкуренцията от Сърбия и Молдова. Най-добри при състезателите над 19 години за втора поредна година се откроиха една от най-успешните български двойки Мирослав Бонев и Емилия Джелебова – латиноамерикански танци. Те грабнаха и купата на общините на област Монтана връчена им от областния управител Росен Белчев. В същата категория при стандартните танци победили са Денес Боди и Хайнал  Фрузба от Унгария. Среброто бе за състезателите от Канада, които демонстрираха изключителен професионализъм в изпълнението си на класическите танци.

Победители при юношите в категорията  латиноамерикански танци са отново български представители: Давид Абрашев и Гергана Велкова от Поморие, следвани от двойки от Молдова и Стара Загора. В стандартната програма победители са отново български тандем Атанас Кацарски и Елена Солакова, следвани от състезателите от Молдова, Словения и Сърбия.

Шампионите бяха определени според правилата на Международната федерация по спортни танци /WDSF/ от съдийска бригада, включваща лицензирани съдии от 12 държави. Точно 219 състезателни двойки, техните треньори и придружаващи лица от различните страни участваха в International Dance CUP на XIV Международен турнир по спортни танци във Вършец.

Организатор на турнирът бе клубът по спортни танци Огоста данс."Конкурент" беше за поредна година медиен партньор на лъскавото спортно събитие.