България

Иззеха незаконен Калашников при ареста на „химик“

  25.03.2019 16:18             
Иззеха незаконен Калашников при ареста на „химик“

Незаконно притежаван ловен автомат „Калашников“ е бил иззет от тайник в жилище, където криминалистите от Сливен са задържали  криминално проявен  местен жител в момент докато „готвел“  синтетична дрога.

В една от стаите участниците в специализираната акция на ОД на МВР открили плик с около 2 г метаамфетамин и 4 плика с 8 грама метаамфетамини. Намерени са били прекурсори, предмети и вещи за цялостното оборудване на нелегалната лаборатория.

Задържаният 33-годишен Николай Харизанов  е изтърпявал вече две присъди за грабежи и шофиране в пияно състояние не е ловец и не представил документи за откритото оръжие, което е снабдено с оптически мерник. Това е третата лаборатория за приготвяне на синтетика разкрита през последния месец на територията на Сливенско, само преди дни в село Селиминово бяха задържани криминално проявените Павел Павлов /41/  и приятелката му Виолета Вичева /31/  с 50 грама метаамфети , а в началото  на март беше арестуван в квартал „Република“ 34 – годишният Петко Чечев, един от добрите „специалисти“ за приготвяне на Пико в региона.

 

monitor.bg