Събития

Пролетна проява на приятели на АК „Калето“

  25.03.2019 13:43             
Пролетна проява на приятели на АК „Калето“

В първия пролетен ден Археологически комплекс „Калето“ оживя от жизнерадостен смях и весела детска глъчка. Ученици от II б клас на ОУ „Христо Ботев“ Мездра с класен ръководител Христинка Иванова и възпитаници на ПГ „Алеко Константинов“, които са от клуб „Приятели на АК „Калето“ посрещнаха и поздравиха пролетта пред високите скали на крепостта. Водещ на събитието бе главният експерт „Култура и художествена галерия“ на общинска администрация. Светла Дамяновска.

Второкласници зарадваха присъстващите с рецитал на стихове за пролетта, а учениците от професионалната гимназия изпълниха откъси от народни песни за цветята.

Впечатляващи със своя финес и изящество бяха творбите на Светла Дамяновска от поредната й изложба – живопис „Цветя и дантели“, експонирана и открита на пролетното тържество.

Виталността и изяществото от художествените платна се пренесе върху дантелата, която децата се опитаха да плетат на една кука. Демонстрацията на плетене беше направена под вещото ръководство на баба Виолета. Смел доброволец беше второкласничката Ивайла, която направи първите си стъпки в тази изящен занаят.

Приятна и вкусна изненада за присъстващите поднесоха учениците на Сашка Иванова от паралелката по кетъринг с дегустацията на традиционни ястия.

И участници, и гости се заредиха с енергия и пролетно настроение.