Спорт

Нов треньор пое Бдин

  22.03.2019 08:40             
Нов треньор пое Бдин

Нов треньор пое футболния Бдин. Начело на видинчани ще е Християн Гачев, който досега е бил начело на отбори като Банско и Оборище /Панагюрище/. Новият наставник е на 36 г. Той сменя на поста Павел Огнянов, който пък трябваше да поеме щафетата след напускането на Борислав Борисов в началото на годината.

"Причината за тази смяна идва от незадоволителните резултати. Павел остава в детско-юношеската школа и ще помага за мъжкия състав", обяви пред Радио „Видин“ председателят на управителния съвет на клуба Пламен Петров.

На Бдин /Видин/ не му отива да играе при аматьорите в Трета лига, каза на представянето си новият треньор.

"Имах разговор с г-н Петров и той ми показа, че иска да развие този клуб. В българския футбол обикновено сме на обещания. Нуждаем се от правилната насока, която да отговаря на традицията. Бдин има база и хубава организация. Това са условия за професионален футбол, т.е "Б" група. Запознах се с всичко - разговарях с футболистите, разгледах базата, фитнеси, хотели, ресторанти и СПА центрове. Впечатлен съм от топ нивото, точно така трябва да е за професионален отбор. Бдин иска да се развива и да върви напред, затова ще следваме правилния начин. Наблюдавам и децата в момента. Има топки, има екипировка. Тренировъчните игрища са качествени, главният терен е прекрасен за това ниво. Някои отбори в "Б" група не могат да се похвалят с подобна база", каза още Гачев.