Свят

Единственият по рода си автомобил за $2,5 млн. бе разбит в катастрофа (СНИМКИ)

  21.03.2019 12:40             
Единственият по рода си автомобил за $2,5 млн. бе разбит в катастрофа (СНИМКИ)

На едно от пътищата в Мексико бе почупен уникален автомобил - Koenigsegg CCXR. За съжаление, колата, която съществува в такъв тюркоазен цвят само в едно копие, е силно повредена.

Съдейки по фотографиите, изглежда, че водачът на Koenigsegg първоначално се е ударил в бетонов стълб, а след това в бордюра. Това е довело до повреди в предната част от дясната страна, не само по корпуса, но и по окачването. Ремонтът очевидно ще бъде скъп, особено като се има предвид, че приблизителната цена на такава кола е $ 2-2.5 милиона и само производителят може да предприеме възстановяването на такава машина.

 

Този Koenigsegg CCXR в тюркоазен цвят е бил пуснат през 2010 г. и е принадлежал на бившия премиер на Катар, шейх Хамад бин Джасим бин Джабр Ал-Тани, а след това е бил закупен от неизвестен мексиканец, който очевидно има прилично състояние. Според съобщения в медиите, по време на инцидента бащата на собственика е управлявал хиперколата.

 

Koenigsegg CCXR е произвеждан от 2007 до 2010 година. Той има 5-литров компресор V8 двигател с мощност от 1018 к. с., както и и 1060 Nm въртящ момент.Максималната скорост на суперколата е над 400 км / ч, а ускорението до 100 км / ч отнема по-малко от 3 сек. /auto.blitz.bg

Преди катастрофата, докато автомобилът е в Дубай