Спорт

Респект! Стивън обяви търг за любима фланелка, за да помогне на младеж от Враца

  20.03.2019 11:34             
Респект! Стивън обяви търг за любима фланелка, за да помогне на младеж от Враца

Нападателят на португалския клуб Фейрензе Стивън Петков поде благотворителна инициатива, за да помогне на млад мъж, който има нужда от финансова подкрепа. Кирил Ячовски от Враца е диагностициран със заболяване на двигателния неврон и спешно се нуждае от два курса трансплантация на стволови клетки, като лечението му в болница в Истанбул струва 20 000 долара. Врачанинът, който премина през куп лични премеждия, преди да рестартира кариерата си у нас и да стигне до чужбина, е много наясно с това - колко е важно да подкрепиш човек в нужда. Стивън използва страницата си във Facebook, за да обяви благотворителен търг за фланелката, с която отбеляза гола на месеца в португалското първенство. Петков порази вратата на гранда Спортинг /Лисабон/ и попадението му бе избрано за №1 за февруари.

 Ето посланието на Петков в социалната мрежа:

„ВСЯКА СУТРИН ПРЕБРОЙТЕ ДОБРИТЕ СИ ДЕЛА И НЕЩАТА, ЗА КОИТО СТЕ БЛАГОДАРНИ! Приятели, в този живот е нужно да си помагаме! Нужно е да бъдем добри хора и да бъдем винаги до приятелите си! Един страхотен човек, има нужда от вашата помощ! Калин Петков Ячовски диагностициран с Болест на двигателния неврон. Спешно се нуждае от два курса трансплантация на стволови клетки. Лечението му в болница в Истанбул е 20 000 долара.

За да му помогна реших да направя благотворителен търг за фланелката, с която вкарах гола си срещу Спортинг Лисабон! Попадението бе избрано за номер 1 на месеца в Португалия и фланелката е много ценна за мен. Но по-ценен е животът! Животът на един млад човек, който заслужава да живее.. Да живее истински и да бъде сред нас! Средствата от търга ще бъдат изцяло предоставени за лечението на Калин Ячовски!

Отворете сърцата си, бъдете добри хора, спасете един живот! Наддавайте само под този пост и нека заедно спасим Калин! Началната цена е 200 лв. Търгът приключва на 01.04.2019 г.”, се казва в посланието.

На Калин може да се помогне и с дарения.
-Fibank
БАЕ: FINV9150
BIC/ SWIFT: FINVBGSF
IBAN: BG39 FINV 9150 1317 2910 46
Разплащателна сметка за дарения ФЛ