България

Прокуратурата погна клана на Гольовците от Кюстендил

  19.03.2019 15:58             
Прокуратурата погна клана на Гольовците от Кюстендил

Прокуратурата започна разследване на членовете на скандално известна фамилия на Гольовците. Кланът беше в основата на побоя в Кюстендил от миналия месец, при който беше убит с нож 35-годишният кюстендилец Валери Дъбов, а много други бяха ранени.

Тогава българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО, Ангел Джамбазки и общинският съветник, председател на „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, министъра на вътрешните работи Младен Маринов и председателя на КПКОНПИ Пламен Димитров относно богатото криминално досие на „Гольовците“ и с настояване да започне разследване срещу членове на клана за различни престъпления.

В отговора на главния прокурор се казва, че е образувана проверка срещу лица, живущи в кв. „Изток“ – гр. Кюстендил, както и че Окръжната прокуратура – гр. Кюстендил, ще възложи проверка на отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ в ОД на МВР гр. Кюстендил за лихварство, сводничество, търговия с наркотични вещества и акцизни стоки, неистински ТЕЛК решения.

От пространен отговор на Окръжна прокуратура – Кюстендил, става ясно, че в махалата са установени множество нарушения на данъчното законодателство, а материалите са отделени в нарочна преписка, като е възложено на МВР и Районна прокуратура – Кюстендил, да образуват наказателни производства по събраните данни.

От началото на месец март резултатите и по отношение на фалшивите ТЕЛК решения са вече налице. Районната прокуратура в Кюстендил е започнала проверка.

Малко след масовия бой между българи и роми в центъра на Кюстендил, в столичния квартал „Орландовци“ се проведе специализирана полицейска операция срещу част от клана „Гольовци“. По време на нея бяха задържани 14 лица, в т.ч. и двама служители на 2-ро РУ за покровителство на организираната престъпна група.

„Очакваме и КПКОНПИ да извърши необходимите проверки, за да установи легално ли е имуществото и доходите на визираните в сигнала семейство Игови и техните присъдружни от кв. „Изток“ в Кюстендил и кв. „Орландовци“ в София“, завяват вносителите на сигнала Джамбазки и Контрера.

монитор