Спорт

Кой „накара“ тимуровската команда на Стели пак да се задейства

  18.03.2019 19:58             
Кой „накара“ тимуровската команда на Стели пак да се задейства

Импровизираната тимуровска команда на Стелян Иванов пак свърши добра работа около един от спортните терени във Враца, но този път импулсът на момчетата дойде от съвсем неочаквано място.

„Вчера на нашето игрище в кв. Сениче дойде кметът, спря колата, слезе и огледа наоколо. Явно се отврати от мръсотията и боклуците сред които живеем и не ни прави впечатление. След това той започна да събира боклуци. Игрището беше пълно с деца и възрастни, поне 30 човека. Всички гледаха и се чудеха - какво прави и никой  не си направи труда да му помогне. Днес с тимуровската дружина се събрахме и изчистихме всички боклуци около игрището. Наистина не е много и не ни отне много време. Ще се стараем поне веднъж месечно да почистваме квартала“, обещаха пред „Конкурент“ момчетата, все още позасрамени от вчерашната случка.

„Предизвикваме всички хора, които имат желание да слязат пред блоковете и къщите си, на площадките за деца, кучета, паркове и където могат да изчистят. Няма да им отнеме кой знае какви усилия и средства, смятам, че на всички ни пука около какво живеем и искаме да ни е чисто и приятно. Благодарим на кмета, че ни мотивира! И дано има още ентусисти, с които да направим града хубав, какъвто е всъщност“, сподели доскорошният кадър на ДЮШ на Ботев /Вр/ Стелян Иванов.