Спорт

Стефан Генов замени Феро на „Огоста”

  18.03.2019 16:03             
Стефан Генов замени Феро на „Огоста”

Стефан Генов пое Монтана. Треньорът сменя подалия оставка Ферарио Спасов. След загубата с 1:2 в събота от Добруджа /Добрич/ Феро заяви, че напуска. Ръководството прие оставката му и намери бързо заместник.

„Стефан Генов е добър треньор с опит. Бил е наставник на Черно море, Локомотив /Пловдив/, Пирин /Благоевград/, а за последно бе помощник в ЦСКА. Имаме тежки мачове през пролетта и нямаме време за губене”, заяви кметът на Монтана Златко Живков.

Договорът на Генов е до края на сезона с опция за продължаване, ако Монтана влезе в елита. От клуба днес са депозирали в БФС жалба срещу главния съдия Станислав Ставров. Изпратен е диск с положения, в които монтанци имаха претенция за неотсъдени дузпи. “През есента Ставров съсипа Арда, сега нас, според нас. Надявам се Дисциплинарната комисия да го накаже, за да не пречи на другите отбори”, категоричен бе Живков.

Следващите дни ще стане ясно с какъв екип ще работи Стефан Генов. “Благодаря на кмета Златко Живков и на президента Румен Панайотов за доверието. Познавам повечето от футболистите на Монтана и трябва да се справим със задачата”, заяви Генов. Утре специалистът ще изведе Монтана за първа тренировка, а в събота монтанци гостуват на Витоша /Бистрица/ в контролен мач.