Крими

Бандити убиха фермерска овчарка

  18.03.2019 11:17             
Бандити убиха фермерска овчарка

Неизвестни апаши са убили овчарско куче пазач, собственост на фермери от крайдунавското село Станево, съобщиха от полицията. Според криминалистите най-вероятно овчарката е отровена. Убийството на пазача на стадото е извършено в неделя сутринта .

Тогава 43-годишната  Мая Ц. , която има кравеферма в селото, извела на разходка кучето си – българска овчарка.

Когато се прибрали у дома огромното псе внезапно повърнало, паднало на земята и издъхнало.

Мая веднага  подала сигнал на тел. 112. На мястото са изпратени полицаи, те направили оглед, а трупът на кучето е транспортиран при ветеринар за аутопсия.

Според местните е възможно овчарката да е затрита от крадци, които планирали удар във фермата. Преди няколко дни неизвестни са разбили и окрали всичко от  къща в близост до кравефермата, а преди да нахлуят в постройката отровили кучето пазач на двора.

По данни на полицията през последните дни са умъртвени умишлено няколко домашни кучета.Миналата седмица стопанин от село край Вършец откри три свои домашни любимци отровени, а в Берковица полицията арестува 58 годишен мъж, пребил до смърт с дъска три бездомни кучета. Според действащото законодателство за причинена смърт на куче законът предвижда до 3 години затвор и глоба от 1000 до 5000 лева.