Крими

Полицаи и митничари откриха нелегален склад с дизел (ОБНОВЕНА)

  18.03.2019 10:47             
Полицаи и митничари откриха нелегален склад с дизел (ОБНОВЕНА)

Служители на полицията и митничари са открили нелегален склад с натъпкана в него близо половин тон нафта в нелегален склад в чипровското село Железна, съобщиха от полицията. Според разследващите най-вероятно с горивото е зареждана контрабондно малка бензиностанция в Монтана. Криминалистите ударили склада в събота след сигнал.

Рано сутринта на 16 март полицаите получили информация, че в къща в село Железна се съхранява голямо количество дизелово гориво. Незабавно е сформирана група, която отишла на мястото. Уведомени са и служителите на териториалната дирекция "Дунавска" към Агенция "Митници".

Митничарите и полицаите  започнали специализирана операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български бандерол. Униформените претърсили имота на  56-годишния Ивайло Ц. В стопански постройки  те открили и иззели 492 литра дизелово гориво без документи за произход. Ивайло Ц. е собственик на малка бензиностанция в Монтана. Селския си имот мъжът бил превърнал в нелегален склад.

На мъжа са съставени актове, а криминалистите проучват каналите, откъдето Ивайло Ц. Се е снабдявал нелегално с дизела.