Спорт

Летящ старт за Дреновец, победата е и подарък за юбилея на общинския кмет

  18.03.2019 10:12             
Летящ старт за Дреновец, победата е и подарък за юбилея на общинския кмет

Дреновец започна с летящ старт в пролетния полусезон на областното първенство във Видинско. Победата с 4:1 над Дунав /Дунавци/ като гост е поредния подарък за кмета на община Ружинци Александър Александров за юбилея му. Сред зрителите на градския стадион бе и ято от 50-ина бели щъркели, което е необичайно за малкото градче. Момчетата от тима на лидера, подкрепяни от верните си фенове, натиснаха още в началото и разколебаха коравия си съперник. Гостите лишиха до голяма степен мача от интрига още до почивката, когато дръпнаха с 2:0 след попадения на най-добрия на терена Благовест Иванов-Шуйката и централният защитник Емил Любомиров.

През втората част дойде време и на юношата на Бдин – Деян Захариев да покаже високата си класа. Видинчанинът вкара феноменален гол от фаул, като подобно изпълнение едва ли е по силите на повечето играчи от любимия му Левски. Домакините намалиха на 1:3 чрез Георги Василев преди Симеон Младенов-Саймъна да оформи крайното 1:4.

Формацията от Дреновец зарадва феновете не само с категоричната победа, но и с демонстрирания атрактивен футбол, доближаващ ги до титлата.

Двубоят премина при перфектно съдийство на видинската бригада, начело с Николай Щирков.