Спорт

Легенда на Ботев /Вр/ празнува днес в Бяла Слатина

  18.03.2019 09:37             
Легенда на Ботев /Вр/ празнува днес в Бяла Слатина

Юлиян Емилов-Яшко става днес на достолепните 58 г., но все още е в плен на футболната магия и щом чуе някъде ритане на топка, сърцето му трепка като при първата любов.

Легендата на Ботев /Вр/ отрано започна да получава поздравления от близки и приятели от цялата страна. По късно през деня рожденикът ще се отчете със стабилна софра за фамилията и вероятно за най-близките си авери, начело с Валери Павлов-Марадоната.

Яшко е един от най-харесваните от публиката биткаджии от славната генерация на Ботев от 80-те и 90-те години на миналия век. Той прави първите си стъпки в играта в Бяла Слатина, но стига до висините, благодарение на всеотдайната си игра в средата на терена. Емилов е част от „Зелената гвардия“, в която влизат играчи с над 150 мача в елита с Ботев. Халфът е обличал 188 пъти екипа на врачани, успял е и да се разпише 13 пъти, макар че неговата работа основна е била да пречи на противника да бележи. Той е част от генерацията, на която малко не достига да вземе бронзовите медали през 1985 г. и повтори успеха от сезон 1970-1971 г.

Специални поздрави за Юлиян Емилов-Яшко и от екипа на „Конкурент” !