Спорт

Треньорът, вкарал за последно Бдин при професионалистите, празнува юбилей

  16.03.2019 11:32             
Треньорът, вкарал за последно Бдин при професионалистите, празнува юбилей

Бившият голмайстор и дългогодишен треньор на Бдин - Йордан Петков отбелязва днес своя половинвековен юбилей. Навръх 50-ия си рожден ден той беше изненадан със сребърна значка на БФС. Отличието, придружено с почетна грамота, му е присъдено за неговия принос в развитието на българския футбол. То му беше връчено от председателя на областния съвет на БФС във Видин Иво Марков, в присъствието на Ваньо Димитров, който оглавява местната Дисциплинарна комисия.

Йордан Петков има своето почетно място в историята на Бдин. Той е сред водещите реализатори на тима за всички времена. Освен това с името му е свързан последният по-значим успех на отбора. Датата 19 август 2009 г. става паметна за Видин. Тогава Бдин се класира за последен път при професионалистите. Съдбата подава ръка на видинчани, след като БФС решава да изхвърли Беласица от Западната „Б” група. При вече минали два кръга от шампионата, футболният съюз насрочва бараж между вторите тимове в Северозападната и Югозападната „В” групи - Бдин и Малеш /Микрево/.
На неутралния терен на стадиона в Ботевград видинчани, под ръководството на Даната Петков, бият с 2:1.

Макар вече да не е част от клуба Петков не пропуска домакинство на любимия си Бдин, надявайки се, че един ден отборът отново ще заслужи място сред професионалистите.   

„Конкурент” се присъединява към пожеланията за здраве и дълголетие, отправени към юбиляра от многобройните му приятели и познати в крайдунавския град и Северозапада!