Спорт

Битката за купата на СО започна! Лошото време не спря старта на турнира

  14.03.2019 18:45             
Битката за купата на СО започна! Лошото време не спря старта на турнира

Лошото време днес не спря старта на традиционния турнир по мини футбол за Средношколското общежитие на Враца. Три формации, съставени от възпитаници на СО, ще спорят за купата. Тазгодишното издание предвижда отборите да  направят 3 завъртания по системата „всеки срещу всеки“, преди да стане ясен шампионът за 2019 г. Осигурени са и няколко индивидуални приза – „най-добър  играч“, най-добър защитник“, „най-добър вратар“ и голмайстор.

Първият двубой между „Сакатите“ и „Бастуните“  бе изключително интригуващ, премина през куп обрати и в крайна сметка завърши 4:4. Реферът даде само минута продължение, въпреки че имаше основание да е малко по-голямо. Много силен мач за "Бастуните" направи борованчанинът Светлин Велковски-Меси, направил хеттрик. Популярният и като футболен съдия Веселин Цендов вкара много красив гол, гарниран с 2 асистенции и предотвратяване на сигурно попадение. На ниво се представи и Кристиян Чиренски, вършеещ по целия терен. Вратарят Димитър Цонев, наследил вратарския ген от баща си, блесна при дебюта си с куп спасявания.

От командата на Веселин Русинов се очакваше повече, но в този мач явно майсторът бе решил да даде повече шанс на своите съотборници за изява, отколкото да се нагърби сам да решава мачовете, както го е правил неведнъж. Играещият за Локо /Мз/ ботевградчанин вкара изравнителния гол в последната минута, а преди него на два пъти се разписаха Цветомир Милчев и Цвети Каменов.

Вторият двубой се оказа много неравностоен. Дърварите на Влади Драмлийски разбиха изморените играчи на Бастуните с 8:0. Кадърът на ДЮШ на Ботев /Вр/ Веселин Василев наниза 5 попадения, от които едното бе реализирано с ювелиран прехвърлящ удар от разстояние, колкото една носна кърпичка до вратаря. Два гола мушна Боби Милчев, дореди се веднъж и Драмлийски. И двамата се пробваха да вкарат и със задни ножици, като само късметът им попречи. Вратарят Алекс Милчев пък отчая напълно играчите на съперника с намеси като на професионален страж от висока европейска класа. Сухата мрежа го прави отсега фоворит №1 за индивидуалния приз, но не са за подценяване шансовете и на останалите двама вратари – Димитър и Преслав.

Като за начало добре на хлъзгавия терен се изявиха и Цецко Лилов, Вито и Николай Каменов. Всички ритали днес заслужават похвала за проявеното мъжество на игрището в студа и дъжда.

Големите отсъстващи в първия кръг бяха играещият за мъжете на Локо /Мз/ Алексзандър Петров, железният бранител от Хайредин – Димитър Спасов и вратарят с "червено сърце" Илиян Валентинов.

Футболният маратон ще продължи до края на април, като официалното награждаване ще бъде най-вероятно в началото на май.