Здраве

Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка

  11.03.2019 12:09             
Всички знаем за ползите от водата с лимон, обаче правим една голяма грешка

Кой в днешно време не се е натъквал на информации колко полезна е водата с лимон. Учени твърдят, че това е нещо прекрасно за тялото ни и е добре всеки ден да я пием половин час преди закуска, а и през останалата част от деня.

Водата почиства тялото, обогатява го с витамини и укрепва здравето ни.

Въпреки това експерти имат наблюдения, че почти всички правим една жестока грешка, приготвяйки си тази прекрасна напитка.

Първо обаче нека припомним как водата с лимон помага за здравето ви.

 

Тя повишава имунитета и зарежда всички клетки с енергия, освен това нормализира метаболизма. Ако човек е с наднормено тегло и често е изложен на вирусни заболявания, трябва задължително да включи водата с лимон в ежедневното си меню. Първите признаци на подобрения ще се усетят още през първите няколко дни.

 

Напитката е богата на витамин C, който регулира сърдечно-съдовата система и е отговорен за облекчаване на умората и сънливостта. Особено полезно е да се пие вода с лимон сутрин, когато трябва да започнете тежкия си ден.

Не се притеснявайте за храносмилането. Лимонът е кисел и много хора си мислят, че ще им причини киселини. Експерти са направили доста проучвания и са стигнали до заключението, че лимонената вода има положителен ефект върху работата на стомаха и червата. Факт е, че лимонът има алкален заряд, следователно допринася за доброто почистване на тялото ви.

 

Според учени обаче, грешката, която почти всички допускаме при приготвянето на водата с лимон, ни лишава от много голяма негова полза. Именно затова те искат да разкрият веднъж завинаги как се прави това питие. Важно е да не режете лимонената кора, преди да направите напитката. Тя съдържа етерични масла, витамини и микроелементи, които са необходими за добро храносмилане и за по-добра функция на сърцето.

Трябва само да измиете пресния лимон, да го разрежете на няколко парчета и да го сложите в съда с вода. След 10-на минути вече ще пиете една чудотворна и лечебна напитка./jenata.blitz.bg