Спорт

Легенда на Ботев /Вр/ пое Първа Атомна, лицензираха стадиона в Козлодуй

  22.02.2019 19:39             
Легенда на Ботев /Вр/ пое Първа Атомна, лицензираха стадиона в Козлодуй

Добри вести за футбола в Козлодуй дойдоха в края на седмицата преди старта в Северозападната Трета лига. Първо бе разрешен проблема с треньорския пост, който бе овакантен от Николай Нинов още в ранната есен на 2018 г. Легендата на Ботев /Вр/ Валери Цветанов е новият наставник, след като прие предложението на изпълнителния директор Станислав Стоянов-Бандерата. Като бонус след успешната договорка може да се приеме идването в отбора на Светослав Валериев. Халфът с богат опит в професионалния футбол се стягаше за Партизан /Червен бряг/.

Известният със своята безкомпромисност наставник на два пъти бе треньор и изпълнителен директор на Ботев /Вр/ преди време. Най-вероятно в ролята на играещ негов помощник ще е Николай Ганчев, под чието ръководство отборът направи подготовката и записа само победи в контролите.

Другата добра вест от Козлодуй е, че най-после бе лицензиран градския стадион и още в неделя там ще се играе първия официален мач срещу Бдин.  Заедно с комисията, дала „зелена светлина“ на съоръжението бяха председателят на ЗС на БФС Бончо Генчев и шефът на ОС на БФС във Враца Милен Бельов.

„Благодаря на кмета на община Козлодуй Маринела Николова за пряката ангажираност при решаването с проблема със стадиона. Надявам се подкрепата от АЕЦ „Козлодуй“ за клуба да продължи и да се развива. Нашият клуб е с прозрачен фиксиран бюджет от 2 г. насам и всеки може да провери как се изразходват средствата. Много ми се ще да вярвам, че повече няма да има закъснение на заплатите на футболистите. В малък град като нашия с голяма атомна централа не би трябвало да имаме проблеми от подобно естество. Пожелам успех на отбора и новия треньор и нека феновете да ни подкрепят в неделя“, каза за „Конкурент“ Станислав Стоянов-Бандерата.