Събития

След третия търг: Буркана има нов собственик

  20.02.2019 21:41             
След третия търг: Буркана има нов собственик

Култовата дискотека във Враца, позната като "Буркана", има нов собственик, след като днес НАП успя от третия опит да продаде заведението "Go Play" заедно с кафене "Антик". Имотите, които се намират на площад "Христо Ботев" бяха спечелени след търг с тайно наддаване от фирма "Хемус 2005", която е на популярния врачански бизнесмен Николай Петров.

Според неофициално потвърдена информация, неговата оферта от 717 000 лева е била по-високата от общо две за недвижимата собственост от 965 кв.м. "Go Play" и кафене "Антик" бяха оценени за 587 650 лева при третиия опит да бъдат продадени от приходната агенция.

Според информация на "Конкурент", в наддаването се е включила и друга фирма, която е предложила по-ниска оферта и е загубила тайния търг. Има вероятност загубилото дружество да е близко до Иван Йорданов-Шупера.

Очаква се в следващите дни от НАП във Враца да обявят, че са успели да намерят купувач за култовата дискотека и заведението. След приключването на сделката се очаква новите придобивки да влязат в портфолиото на Николай Петров и да се присъединят към хотелски комплекс "Хемус".