България

Най-големият жилищен кораб в света ще акостира в Бургас

  18.02.2019 16:02             
Най-големият жилищен кораб в света ще акостира в Бургас

Най-големият жилищен кораб „The World” ще акостира на бургаското пристанище през 2021 г. Плановете на семействата, които го обитават, са да пристигнат у нас на 16 май а престоят им тук да продължи три дни. 

Корабът служи като жилищна общност и е собственост на жителите му. Собственици са сравнително малката група от много богати пътници от над 40 страни. Някои от тях предпочитат да живеят на борда постоянно, други го посещават периодично през годината или пък отдават под наем апартаментите и студиата. Средно между 150-200 пасажери и техните гости обитават кораба, а за тях се грижи персонал от 280 души.

Кораб

Жителите на кораба планират маршрутите на круизите съвместно с капитана и решават кои дестинации да посетят. „The World” плава под знамето на Бахамските острови и има брутен тонаж 43,188 тона. Той е дълъг 196,35 метра, широк 29,8 метра и развива максимална скорост от 18,5 възела.

Оператор на частния луксозен круизен кораб е „ResidenSea”. Компанията има политиката да не разкрива кои са купувачите на жилищата, а всички корабни студиа и апартаменти с 3 спални са продадени. Но винаги има шанс някой собственик да реши да продаде, и ако си мечтаете да станете собственик на жилище в „The World , трябва да знаете, че таксите за корабоплаване (в зависимост от имота) започват от 60 000 до 300 000 щатски долара годишно.

За август 2021 г. в Бургас е заявено посещение и на луксозния лайнер „Symphony” на компанията „Cristall Cruises”.

дарик