Крими

И апашите си взели почивка през януари

  17.02.2019 10:11             
И апашите си взели почивка през януари

Значителен спад на престъпленията в Монтанско през януари отчитат полицаите. Регистрираните са 102, което е понижение с 40 процента спрямо същия месец на миналата година, съобщи началникът на  група „Оперативен анализ и полицейска статистика” Петър Петров.

Значително са намалели престъпленията против собствеността и против личността. Кражбите са по-малко с 47 процента. Извършени  са две измами, станали са четири палежа.

„Установени са 29 извършители на престъпления, сред тях са дете, ненавършило 14 години, две – между 14 и 18 г., дванайсет души между 18 и 30 г.  и девет човека над 40-годишна възраст. Седемнайсет вече са с повдигнати обвинения”, каза Петров.

Потърпевши от апашите са 63 човека, 39 от тях  са станали жертва на крадците. Голяма част от престъпленията са концентрирани в Смоляновци, Винище, Студено буче, Белимел, Бойчиновци, Владимирово и Лехчево, Якимово, Мокреш и Медковец, Замфирово, Бързия, Мездрея,  Комарево и Вършец. С най-висок коефициент на престъпност по общини са  Георги Дамяново  и Бойчиновци.

През януари в Монтанско са проведени 60 специализирани операции с участието на 379 полицаи и 138 жандармеристи. Посетени са 400 сигнала, проверени са 113 лица с криминални прояви, задържани са 29 човека.