Спорт

Коко събра очите на свои и чужди с брилянтна „ала Пиола” при победа на Монолит

  17.02.2019 07:17             
Коко събра очите на свои и чужди с брилянтна „ала Пиола” при победа на Монолит

Монолит победи Ботев в Криводол с 5:3 в контрола, която е част от подготовката на двата тима за пролетните битки в областната „А” група на Врачанско. Коректният спаринг бе изпълнен с куп класни изпълнения. Майсторът Тодор Кръстев вкара за 0:1 след пробив отляво на Владимир Вълов-Сисо и точен пас. Последва греда на Георги Иванов след асистенция на Цветан Лазаров-Елвиса. Домакините отговориха с бърза атака на Александър Миков по фланга, който изведе на празна врата Габриел Лисигерски, изравнил за 1:1. Монолит получи право да изпълни дузпа, но Георги Иванов стреля в аут от бялата точка. Елвиса реализира за 1:2, възползвайки се от поредната асистенция на Сисо. Криводолчани не се предадоха и стигнаха до 2:2 в последната минута на първата част, когато след удар на Боян Данов извън пеналта и рикошет, топката влетя във вратата.

В началото на второто полувреме дойде ред и на Николай Методиев-Коко да покаже майсторлъка си. Техничарят заслужи суперлативи от своите и чуждите след брилянтно изпълнение на задна ножица за 2:3. Центрирането бе на Илия Илиев-Зипъра. Домакините отново стигнаха до равенство 3:3 чрез Пламен Петров с далечна тупалка.

Георги Иванов опъна мрежата с глава за 3:4 при центриране на Коко, крайното 3:5 за лидера във врачанския елит оформи Елвиса отново след асистенция на Методиев.