Крими

Автобус блъсна човек на пешеходна пътека СНИМКИ

  16.02.2019 08:01             
Автобус блъсна човек на пешеходна пътека СНИМКИ

Автобус на транспортна фирма от Мездра блъсна човек на пешеходна пътека във Враца. Инцидентът е станал малко след 7 часа в района на болницата, на бул. „Втори юни“.

Според очевидци, удареният пешеходец е бил в съзнание, когато са го качвали в линейката на път за центъра за спешна помощ.

Към този момент все още липсва информация какви наранявания е получил блъснатият, който е на около 65-70 г. Добрата новина е, че не е чакал дълго за линейка, тъй като ПТП-то е станало на метри от стария вход на МБАЛ „Христо Ботев“.

От полицията трябва да установят кой е виновен за катастрофата – дали пешеходецът е тръгнал да пресича, без да се огледа, или шофьорът на автобуса е карал с по-висока от разрешената в района максимална скорост от 40 км/ч. Според водача, пешеходецът го изненадал с внезапното си решение да се върне и така попаднал на неподходящото място.

Хора, които работят в района, казаха, че това не е първият инцидент на пешеходната пътека. Районът е доста опасен, тъй като движението е интензивно, а за да избегнат паркиране в синята зона, шофьорите оставят колите си на места, с което затрудняват видимостта на останалите участници в движението. Пешеходците изскачат пред колите, което намалява до минимум времето за реакция, твърдят опитни водачи.

Докато текат процесуалните действия в лентата, по която се движат МПС-та към центъра на града се натрупа колона от тролеи, които не могат да преминат.

На местопроизшествието дойде и Янко Харалампиев, началник сектор "Пътна полиция", който провери как действат неговите подчинени.