Спорт

Иво Марков среща пролетта на „Ивайло”

  15.02.2019 18:03             
Иво Марков среща пролетта на „Ивайло”

Иво Марков среща футболната пролет в елита с наряд на стадион „Ивайло” във Велико Търново. Председателят на областния съвет на БФС във Видин ще влезе в ролята на делегат по време на срещата Етър – Дунав 2010 /Русе/ от откриващия за тази календарна година 21-и кръг в Първа лига. Неделният двубой между „болярите” и „драконите” започва в 12.30 ч. За главен съдия е определен Станислав Тодоров. Негови асистенти ще са Александър Атанасов и Мартин Димитров. С наряд за четвърти рефер е роденият във Враца Станислав Ставров. Кольо Данев пък ще наблюдава действията на бригадата.
Етър спечели 6 от предходните 10 мача в Първа лига. „Виолетовите” триумфираха 5 пъти в последните си 6 домакинства в елита. Тимът се разписа в 7 от предходните 8 срещи в първенството. В последните 6 кръга „болярите” регистрираха 3 мача без допуснат гол. Те имат общо 8 двубоя през сезона без попадение в тяхната врата.
Дунав допусна 5 загуби в последните 6 кръга, в които успя да вземе само 1 т. Русенци избегнаха поражението в едно гостуване до момента /1:1 с Верея/. В 4 от последните 6 мача тимът не успя да се разпише. „Драконите” допускат поне по 1 попадение в последните 6 кръга. Те имат само 3 срещи през този сезон, в които са опазили вратата си суха.