Събития

Дейвид Славчев представя в Ружинци „Само за мъже“

  15.02.2019 15:41             
Дейвид Славчев представя в Ружинци „Само за мъже“

Директорът на видинския театър Дейвид Славчев много бързо доказа, че умее да прави мениджмънт и тръгна на турне с продукцията на местната трупа. В рамките на 1 ден – на 21 февруари, актьорите от общинския театър в крайдунавския град ще изнесат две представления в Ружинци. В 13.30 на сцената на Народно читалище „Христо Ботев 1898“ ще се изиграе мезикълът „Сламенка“, а от 17.30 часа започва комедията „Само за мъже“ от Дарио Фо.

Възрастните зрители ще гледат постановката без пари, благодарение на кмета на общината Александър Александров.

Пиесата „Само за мъже“ досега е била поставяна само веднъж – от Държавен пътуващ театър – София, и то преди повече от 20 години. А пък за последно видинският театър е правил спектакъл по текст на Дарио Фо през 90-те години на миналия век.

Дейвид Славчев, който е режисьор на „Само за мъже“, участва в пиесата и като актьор, влизайки в три различни роли. Стефан Милков и Мария Иванова са другите две свежи попълнения в семейството на Драматичен театър – Видин. Заедно с тях на сцената ще излязат и добре познатите и обичани от местната публика артисти Божидар Даков, Минка Сурдулова, Ирина Флорова-Капелова, Николай Янев и Фиданка Рангелова.