България

Съдят шофьор на Деси Слава за убийство на 20-годишен

  15.02.2019 12:38             
Съдят шофьор на Деси Слава за убийство на 20-годишен

Бившият шофьор на фолкдивата Деси Слава е обвинен в убийство на пътя, а певицата е седяла на предната дясна седалка по време на инцидента. За жестоката трагедия, разиграла се преди повече от две години се разбра едва в четвъртък, когато Димитър Илиев застана на подсъдимата скамейка пред Бургаския Окръжен съд.

Трагичният инцидент е станал през есента на 2016 г. по пътя Бургас-София. Предишната нощ певицата била на участие във Варна и призори тръгнали към столицата, но решили да минат през Бургас. В около 6 ч. сутринта лимузината, управлявана от Илиев вече летяла по магистрала Тракия край Карнобат. Внезапно на магистралата изскочил човек и шофьорът не успял да спре, и го помел. Тялото на блъснатия мъж излетяло встрани и се стоварило върху крайпътната мантинела. Желязото прерязало жестоко крака му и пешеходецът издъхнал от кръвозагуба.

Фаталният инцидент е станал на 9-ти септември 2016 г.  Убитият пешеходец е 20-годишният Божидар Кайлов  от Карнобат. До момента така и не е установено какво е правил младият мъж в необичайният ранен час на магистралата, далеч от населени места. Експертизите по делото са установили, че автомобилът, в който е била и певицата Деси Слава се е движел с разрешените 120 км./ч. Возилото е било на около стотина метра разстояние от пешеходеца, когато той тръгнал да пресича платното.

Според вещите лица не е ясно дали шофьорът изобщо е успял да види мъжа, тъй като имало гъста мъгла и видимостта в този час е била силно намалена. Тази непълнота използва защитата на подсъдимия, за да поиска от съда да върне делото на прокуратурата за доразследване. 

По време на заседанието стана ясно, че певицата и шофьорът й са се притекли на помощ на блъснатия мъж, обадили се и повикали линейка. "Опитали са се да му помогнат, но травмите са били много тежки и фатални и той е починал. Деси Слава го е държала, издъхнал е в ръцете й", казаха запознати със случая. Когато полицаите и спешните медици пристигнали, човекът бил издъхнал, а певицата го държала цялата в кръв и ридаела. След инцидента тя изпаднала в шок и дълго време отказвала да се качи в автомобил. Малко след катастрофата, фолкдивата се разделила с шофьора си, но запазили приятелски отношения.

Според запознати, Димитър сам избрал да напусне работа и отказал повече да шофира.

Деси Слава не дойде на първото съдебно заседание вчера. Тя обаче вероятно ще бъде призована като свидетел на по-късен етап в процеса. 

Следващото заседание е насрочено за 21 март.

monitor.bg