Крими

Мъж е бил нападнат и пребит от двама роми във врачанските лозя

  15.02.2019 12:15             
Мъж е бил нападнат и пребит от двама роми във врачанските лозя

Мъж е бил нападнат и пребит във врачанските лозя, а информацията на "Конкурент" за бруталното нападение беше официално потвърдена от полицията.

60-годишният С.П. бил нападнат от двама доста по-млади от него мъже. Агресорите нахълтали в дома му в сряда около обяд и под претекст, че търсят свои близки. Домакинът опитал да ги прогони с лопатата, която държи до входната врата, но двамата роми му я отнели и започнали да го бият. Нападателите си тръгнали и оставили жертвата си в безпомощно състояние.

Пребитият мъж сам се обадил на телефон 112, а пристигналият екип го откарал в болницата, където медиците установили, че има сътресение на мозъка и тежки травми по главата и тялото.

От ОД на МВР във Враца уточниха, че двамата биячи са задържани, а взависимост от медицинския протокол ще бъде прецезирано по кой текст от наказателния кодекс да им бъде повдигнато обвинение. На този етап няма информация дали насилниците имат криминални досиета, но хората с вили в Лиляшка могила вече са пропищели от поредната ромска фамилия, която се е заселила в района и безчинства.