Спорт

Цървена звезда спря серията на Монтана

  14.02.2019 20:32             
Цървена звезда спря серията на Монтана

Монтана 2003 допусна четвърто поражение в Адриатическата лига, след 64:68 от Цървена звезда, а с това дойде и краят на серия от шест поредни успеха в турнира за българския състав.

Монтана водеше през цялото първо полувреме, в по-голяма част от него с 5-7 точки, но така и изпускаше постоянно момента да се откъсне напред. Вместо това, Цървена звезда с доста агресия намери начин да се върне и изравни, а на старта на второто полувреме и да поведе в резултата. Играта вървеше кош за кош минути наред, преди силна серия на Монтана отново да даде на българския състав 7 точки аванс.

 Точно по начина от първото полувреме обаче, баскетболистките на Монтана не успяха да задържат и 8 минути преди края на двубоя Цървена звезда пак поведе с точка. Продължително изпълнение на наказателни удари изравни статуквото, но грешките започнаха да тежат много на домакините. Заедно с няколко пропуска, включително и от наказателната линия, това се отрази и на резултата - минута преди края Цървена звезда взе най-голямата си преднина до момента - 3 точки. Сръбкините си изиграха добре последните ситуации в мача, за да си тръгнат с успеха.

И двата отбора не разчитаха на стрелбата от тройката, като Монтана отбеляза само две, а съперникът - четири в мача. Цървена звезда обаче направи почти наполовина по-малко грешки - 12 срещу 22, и с доста повече атаки стигна до победата.

 Христина Иванова завърши със 17 точки и 7 борби, Тейлър Манюъл се завърна на терена с 13 точки и 12 борби.

Следващата седмица Монтана има още един ключов мач - гостуване на Будучност.