Спорт

Велчовски доказа класата си и на WAKO European Cup в Хърватска

  13.02.2019 13:39             
Велчовски доказа класата си и на WAKO European Cup в Хърватска

Михаил Велчовски достойно защити реномето на врачанския клуб по кикбокс и зад граница. Възпитаникът на спеца в бойните изкуства Венелин Янков стана вицешампион  на WAKO European Cup „Karlovac open 2019” в Хърватска. На четвъртфинала Мишо сломи файтър от Сърбия, а на полуфинала разби много силен боец от Израел. На финала Велчовски отстъпи срещу представител на домакините, получил съдийско рамо в няколко оспорвани ситуации на ринга.

За силата на турнира „Karlovac open 2019” може да се съди по участието – 1890 кикбоксьори от 31 страни.

„Едно достойно и страхотно представяне на състезателя на СК Победа. Браво Мишо!!!”, поздравиха от клубния сайт за успеха врачанина, който седмица по-рано преживя огромно разочарование в Атина. Там домакините на „Atina Challenge”, му спретнаха гаден византийски номер.

„Приятели, искам да ви съобщя за една много мръсна и долна постъпка от страна на организаторите в гръцката столица. Явно заради уплаха от класата на Михаил изместиха финала с представител на домакините без да уведомят щаба на Победа и нашето момче загуби служебно. Просто нямаме думи, как може да се наречеш победител с измама! За нас Михаил Велчовски е шампион!”, споделиха от врачанския клуб..