Събития

Над 145 000 лв. от бюджет дадени за почистване на речните корита

  13.02.2019 11:31             
Над 145 000 лв. от бюджет дадени за почистване на речните корита

Повече от 145 000 лева от държавния бюджет са използвани за почистване на речните корита във Врачанско, съобщиха от администрацията на губернатора Малина Николова. С постановление на министерския съвет през юни 2018 г. бяха отпуснати 147 486 лева, с които да се финансират дейностите по плановото почистване на 13 речни участъци, намиращи се в шест общини на територията на областта.

На територията на община Борован са почистени 2 участъка по поречието на река Скът с обща дължина 1 100 м. В Белослатинско са осъществени дейности по подобряване на проводимостта на река Гостиля, в землището на с. Търнак и река Скът в землищата на гр. Бяла Слатина и с. Комарево.

Пет са почистените речни участъци на територията на община Враца, като е осигурена проводимостта на реките Бистрешка, Въртешница, Рибине, Лева, както и на река Скът в землището на с. Голямо Пещене.

Подобрена е проводимостта на речното корито на р. Ботуня при моста на път II-101 Криводол – Бойчиновци, община Криводол, а за 600 м от коритото на река Скът извън урбанизираната територия на община Мизия е изготвен технически проект за определяне коти на водния стоеж.

На територията на община Роман е извършено почистване на долното течение на р. Курновска до вливането  в река Искър.