Спорт

Мъжкият волейбол във Видин възкръсна

  12.02.2019 19:30             
Мъжкият волейбол във Видин възкръсна

Видин вече има мъжки отбор по волейбол. Клубът носи името Видин Волей, като е направена съдебна регистрация в Българската федерация по волейбол, информираха от БФВ.

От есента на тази година клубът ще стартира участието си в първенството в А НВГ. Осигурени са състезатели, като някои от тях са участвали в Суперлигата и Висшата лига. От тази седмица е започнал редовен тренировъчен процес. Предстои закупуването на екипировка и спортно-състезателни пособия.

Официалните домакински мачове ще се провеждат в зала „Фестивална”, като по примера на срещите на националния отбор, диджей ще се грижи за доброто настроение на публиката. Спонсори ще помагат за финансирането на клуба.

Видин е с традиции в дамското направление на волейболната игра, но от десетилетия мъжкият волейбол не е развиван. Амбицията е да се стимулират повече деца да тренират един от любимите колективни спортове в България. В близките дни ще бъде направена официална страница на клуба във Фейсбук, където ще бъде публикувана повече информация, съобщават от Видин Волей.