Лайфстайл

14 нестандартни идеи за 14-и февруари

  12.02.2019 13:04             
14 нестандартни идеи за 14-и февруари

Свети Валентин е прекрасен празник, стига с гаджето ти да не влезете в клишето „роза +вечеря навън +балон или плюшена играчка с надпис "Обичам те“.

Предлагаме няколко дребни неща, които ще ви помогнат да отбележите по не чак толкова сладникав начин този иначе банално и насила романтичен празник.

Пусни Купидон в дома си

Има няколко начина да превърнеш дома си в любовно гнездо, без той да изглежда като претруфен магазин за подаръци за 14-и февруари.

Направи венец за вратата на спалнята ви

Направи бързо и лесно валентински венец за входната врата на апартамента си или за тази на спалнята си. Всичко, което ще ти трябва е един дълъг и широк червен или розов гирлянд (и този от коледната елха става), тел със сечение около 2 мм, тиксо и червена сатенена лента с дължина около 10 см. Първо, оформяш сърце с телта, след това я обикаляш с гирлянда като го увиваш плътно и закрепваш с тиксо или моментно лепило от двата края. Когато си готова с венеца, направи закачалка като залепиш с тиксо или т.нар. Дъктейп, сатенената лента към задната му част. Накрая можеш да го закачиш на входната врата или ако ви идва прекалено романтично – от вътрешната страна на вратата на спалнята.

Купи подходяща покривка за маса

Ако и двамата не харесвате този ден, но все пак искате да го отбележите с нещо дребно, тогава се постарайте масата, на която ще вечеряте да бъде красива. Купи покривка в червен цвят, сложи бели салфетки, разпръсни няколко листа от бяла (за разнообразие) роза и запали свещ (по възможност също червена). Ако имаш бяла покривка – също ще свърши работа. В този случай заложи на червени салфетки и розова роза. Вместо цветни листенца, можеш да разпръснеш на масата и хартиени сърчица, които да изрежеш сама (като прегънеш листа на две и изрежеш само едната половинка – става много лесно и бързо). Независимо кой вариант избереш не забравяй да сложиш на масата бутилка хубаво червено вино. Или розе, ако всичко е в розово.

Купи ново спално бельо

Спалнята определено е мястото, където можете да отбележите по най-незабравим начин празника. Ако обаче и на двама ви ви се повръща от идеята за легло, обсипано с листа от червени рози и плюшени възглавнички с надпис I Love You, тогава можеш да избягаш от клишето, като купиш нов спален комплект с мотиви сърца или рози. Ако не можеш да си позволиш цял комплект – купи само калъфки за възглавници или чаршаф с този десен. Можеш да постигнеш същия ефект с декоративна възглавничка с формата на сърце (забрави за онези валентинските), търси нещо по-универсално.

И още няколко идеи за декорация

Освен сърцата, ангелчетата също са символ на любовта. Освен това според поверията носят мир и любов в дома. Затова не прибирай тези от коледната украса, а ги използвай и за  валентинската. Ако нямаш такива – провери в магазините за декорация, след Коледа дори можеш да ги намериш на по-ниска цена.

Купи си форма за лед на сърчица (продават се на много места). Те ще придадат романтика на всяко питие, а и ще ти вършат работа през цялата година.

14 нестандартни идеи за 14-и февруари

Запечатайте спомените

Ако искате да запомните този ден, дори това да означава да дадете малко повече пари, отидете в някое фото студио и си направите обща професионална фотосесия. Цената й за двама е около 150 лв. (в сайтовете за колективно пазаруване може и по-евтино) и и трае около 2 часа. Поискайте от фотографа да ви даде на диск снимките и проявете в по-голям размер тази, която харесвате най-много. След това я сложете в хубава рамка и я поставете на видно място в дома ви. Така винаги ще помните как сте прекарали Свети Валентин 2012. Ако не можете да си позволите професионален фотограф, помолете някой приятел, който умее (и обича) да ви снима. Така ще се отпуснете по-лесно.

14 нестандартни идеи за 14-и февруари

Организирайте Бал на любовта

Какво ще кажеш да отпразнувате Деня на влюбените заедно с приятелите си? Например като организирате маскен бал. Избери с гаджето си тема на партито, например Ангели и Дяволи (естествено, любовта ще бъде основната тема) и обсъдете всички детайли. След като уточните подробностите, веднага изпратете Facebook покана на приятелите ви, за да имат време да си намерят костюми. Можете да организирате и състезания за двойки със символични романтични награди. Това парти ще бъде страхотен начин да споделите любовта си. Освен това, може да се окаже възможност за някой от необвързаните ви приятели да намери своята половинка.

Отидете на непознато място

Ако все пак предпочитате да прекарате празника само двамата – организирай пътуване за един ден. Изненадай гаджето си с разходка до курорт или град близо до този, в който живеете (макс 50 км) и в който и двамата не сте били. Изключете мобилните си телефони, хванете се за ръце и се потопете в забавленията или заведенията на непознатия град. Това романтично пътуване ще ви помогне да научите нещо ново както за мястото, така и един за друг.

Направете си диск с романтична музика

Каквото и да правите на този ден, ще ви трябва хубава музика. Направете си диск Свети Валентин с любимите ви любовни песни, който да слушате само на този ден.  

Спретнете си романтичен кино маратон

Ако гаджето ти няма нищо против любовните комедии (или е готов да издържи, без повръщане и оплаквания, 100-минутна филмова романтика заради теб), то вашият начин да отбележите Деня на влюбените може да бъде сгушени на дивана пред телевизора с чаша вино в ръка.  

14 нестандартни идеи за 14-и февруари

Сгответе си нещо заедно

Вместо да ходите на вечеря в скъп ресторант, претъпкан от двойки, които са решили да направят този ден „специален“, си пригответе вкусна вечеря вкъщи. Ако се съмняваш в кулинарните си способности, изберете рецепта от интернет, напазарувайте продуктите и сгответе заедно. Пригответе нещо, което и двамата обичате да похапвате, и се наслаждавайте на компанията си. Само двамата – без излишни шумотевици, екзотични ястия, нахални цветари и т.н. Само внимавайте заради влюбените погледи да не загорите вечерята.  

Събудете детето в себе си

Използвайте празника като извинение да се държите глупаво и да се забавлявате. Правете всичко онова, което ви е карало да се чувствате щастливи, когато сте били деца – купете си няколко пакета желирани или дъвчащи бонбони, пуснете си някой детски канал или си свалете от интернет любимите ви анимационни филмчета. Редете пъзел или играйте на някоя от онези позабравени вече настолни игри като Не се сърди човече или Монополи. Ако навън е слънчево, излезте да се поразходите. Отидете в парка, направете снежен човек и се целете със снежни топки. Ако в града ви има ледена пързалка – отидете да карате кънки, а ако не – сега е моментът да си припомните усещането от това да се пързаляш с шейна. Открийте перфектния и за двама ви детски Свети Валентин и го отпразнувайте шумно.

Разкрий чувствата си по уникален начин

Вместо да му пращаш на sms: Обичам те, можеш да му направиш оригинална картичка или да му изпратиш писмо в бутилка, т.е. бутилката – пълна с алкохол, посланието – вързано.

Направи му валентинка

Изненадай го, като му направиш сама картичка за Свети Валентин. Дай воля на въображението си и той ще остане трогнат. Ако се затрудняваш – в интернет можеш да намериш много оригинални идеи. Напиши нещо мило (внимавай да не бъде прекалено лигаво) и я сложи я в джоба на якето му или на нощното му шкафче.

Вариант 2 на писмо в бутилка

Ако искаш да му напишеш в писмо колко го обичаш или искаш да го поканиш на романтична вечеря напиши посланието си на лист хартия, навий го на руло и го пъхни в малка стъклена бутилка (можеш да използваш бутилка от сок от 330 мл). След това нарисувай на нея с акрилна боя червени сърчица и оцвети цялата капачка в червено. Ако искаш да акцентираш върху сърцата можеш да очертаеш външните им краища с черна боя. Когато твоето писмо в бутилка е готово го изпрати по куриер в офиса му.

14 нестандартни идеи за 14-и февруари

Изпечи му сладки

Приготви му романтичен десерт за офиса, като му опечеш меденки във формата на сърчица. Мъжете обожават романтичните изненади, които са под формата на храна. 

200 гр. мед
8 с.л. захар
1 с.л. краве масло
2 яйца
500 гр. брашно

1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела
½ ч. л. смлян карамфил
счукани орехови ядки

Разтопи на слаб огън меда и захарта. Прибави маслото, разбитите жълтъци и подправките. Добави брашното и бакпулвера и замеси гладко тесто. След това разточи тестото и изрежи сърчица с формичките (продават се в по-големите супермаркети). Намажи сладките с гъстия сняг от белтъците, оваляй ги в счуканите орехи и ги изпечи на умерено силна фурна. Когато изстинат, ги нареди в красива хартиена кутия и преди да затвориш капака й сложи картичка с надпис: „За най-сладкия мъж...“.