Konkurent
Инекс

Събития

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

2019-02-11 13:00 2367 0

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

17-годишната Евелина Димитрова от Галиче е посланик за един ден на Конфедерация Швейцария у нас. Гимназистката е спечелила мястото си след конкурс. Момичето, което е в 11 клас на местното училище, придружаваше нейно превъзходителство посланик Мюриел Берсе Коен при посещението й в Монтана.

Инициативата „посланик за един ден” се провежда за втора година у нас по идея на Ема Кейт Хопкинс, първият дипломат на Великобритания. Тя е по повод 8 март, насочена е към момичета между 15 и 19 години от цялата страна и в нея участват жени-посланички у нас.

През миналата година посланик за един ден на Великобритания беше 17-годишната Вълкана Костова от училище „Иван Вазов” във Вършец.

Тази година, за да участват, момичетата трябваше да напишат есе на тема “Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?”

„Писах по темите, които ме вълнуват – ранното детско развитие, равнопоставеността на жените и интеграцията на ромите и съм щастлива, че успях.”, каза Евелина.

Целта на конкурса е да запознае момичетата с международната дипломация в действие, да ги насърчи да се ангажират с политика и дипломация и да допринасят със своето мнение и гледни точки за международните отношения, развитието и разрешаването на конфликти.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Кой предизвика скандала в общинския съвет КОМЕНТАР
2019-10-18 15:40
312 0
Като изключим тежките обвинения, които се чуха днес по време на сесията във Враца – май наистина ще е последна за този мандат, се случи…

Васил Василев: В декларацията на БСП е пълно с инсинуации
2019-10-18 15:20
238 0
Съветникът от ГЕРБ Васил Василев, който е и бивш началник на районното управление на полицията във Враца, обвини червените съветници в манипулации. „В декларацията, прочеитена…

Какво казаха от полицията след обвиненията на сесията
2019-10-18 14:50
435 0
От полицията нито потвърдиха, нито опровергаха информацията, че сметосъбиращият камион, купен от общината във Враца, е без документи. „Потърсете информация по каналния ред – мрез…

Калин Каменов: По време на избори всеки говори каквото си иска
2019-10-18 14:30
326 0
„По време на избори всеки говори каквото си иска. Въпрос на доказване са всички обвинения. Според мен са пълни глупости“, така коментира пред „Конкурент“ обвиненията…

актуален брой на вестник Конкурент