Konkurent
ТДМ

Събития

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

2019-02-11 13:00 2109 0

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

17-годишната Евелина Димитрова от Галиче е посланик за един ден на Конфедерация Швейцария у нас. Гимназистката е спечелила мястото си след конкурс. Момичето, което е в 11 клас на местното училище, придружаваше нейно превъзходителство посланик Мюриел Берсе Коен при посещението й в Монтана.

Инициативата „посланик за един ден” се провежда за втора година у нас по идея на Ема Кейт Хопкинс, първият дипломат на Великобритания. Тя е по повод 8 март, насочена е към момичета между 15 и 19 години от цялата страна и в нея участват жени-посланички у нас.

През миналата година посланик за един ден на Великобритания беше 17-годишната Вълкана Костова от училище „Иван Вазов” във Вършец.

Тази година, за да участват, момичетата трябваше да напишат есе на тема “Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?”

„Писах по темите, които ме вълнуват – ранното детско развитие, равнопоставеността на жените и интеграцията на ромите и съм щастлива, че успях.”, каза Евелина.

Целта на конкурса е да запознае момичетата с международната дипломация в действие, да ги насърчи да се ангажират с политика и дипломация и да допринасят със своето мнение и гледни точки за международните отношения, развитието и разрешаването на конфликти.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Доброволци от БЧК са отличени с награди
2019-02-23 19:00
80 0
Доброволчеството има своето престижно място във врачанската организация на БЧК, с около 400 активни доброволеца, като повечето от половината са млади хора, работещи в различни…

Чакат кандидати за
2019-02-23 18:00
64 0
Младежкият дом във Враца организира за трета поредна година конкурс за карикатура, анекдот и фейлетон „Първоаприлска патерица”. Той е посветен на международния ден на хумора…

Атрактивен урок по маркетинг в Козлодуй
2019-02-23 17:00
85 0
Технологии и икономика в действие отново в СУ „Христо Ботев” - Козлодуй, където се проведен интердисциплинарен урок, включващ познания и практически компетенции от учебните предмети…

В Ружинци малки и големи гледаха отново театър СНИМКИ
2019-02-23 16:00
79 0
Читалищната сцена в Ружинци отново оживя, след като на нея в рамките на по-малко от 5 часа се изиграха две театрални постановки. Гастролът на видинския…

актуален брой на вестник Конкурент