Konkurent
Инекс

Събития

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

2019-02-11 13:00 2284 0

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

17-годишната Евелина Димитрова от Галиче е посланик за един ден на Конфедерация Швейцария у нас. Гимназистката е спечелила мястото си след конкурс. Момичето, което е в 11 клас на местното училище, придружаваше нейно превъзходителство посланик Мюриел Берсе Коен при посещението й в Монтана.

Инициативата „посланик за един ден” се провежда за втора година у нас по идея на Ема Кейт Хопкинс, първият дипломат на Великобритания. Тя е по повод 8 март, насочена е към момичета между 15 и 19 години от цялата страна и в нея участват жени-посланички у нас.

През миналата година посланик за един ден на Великобритания беше 17-годишната Вълкана Костова от училище „Иван Вазов” във Вършец.

Тази година, за да участват, момичетата трябваше да напишат есе на тема “Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?”

„Писах по темите, които ме вълнуват – ранното детско развитие, равнопоставеността на жените и интеграцията на ромите и съм щастлива, че успях.”, каза Евелина.

Целта на конкурса е да запознае момичетата с международната дипломация в действие, да ги насърчи да се ангажират с политика и дипломация и да допринасят със своето мнение и гледни точки за международните отношения, развитието и разрешаването на конфликти.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Община продава изгодно гранитни павета
2019-08-19 11:00
151 0
Обявиха търг за продажбата на гранитни павета. Общината в Якимово, Монтанско предлага стоката – това личи от обява в днешния брой на вестник „Конкурент“. Търгът…

Кирил Маринов дари средства за ремонт на улица в Монтана
2019-08-19 10:00
118 0
92-годишният Кирил Маринов, който повече от 50 години живее във Франкфурт – Германия и е най-големият дарител на Монтана, средства за ремонт на една от…

В Мездра приключи студентската бригада
2019-08-19 09:00
99 0
Завърши лятната студентска бригада в Мездра. Ръководството на ОП “Чистота“ изразява своето удовлетворение от отговорната и качествена работа на младите хора. За един месец те…

Търсите си работа? Във Враца предлагат места...
2019-08-19 08:00
459 0
Община Враца търси да назначи хора, като позициите са 3 - това личи от обява, публикувана в днешния брой на "Конкурент". Градската управа откри  процедура за…

актуален брой на вестник Конкурент