Konkurent
ТДМ

Събития

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

2019-02-11 13:00 2207 0

Гимназистка от Галиче стана посланик за един ден на Швейцария

17-годишната Евелина Димитрова от Галиче е посланик за един ден на Конфедерация Швейцария у нас. Гимназистката е спечелила мястото си след конкурс. Момичето, което е в 11 клас на местното училище, придружаваше нейно превъзходителство посланик Мюриел Берсе Коен при посещението й в Монтана.

Инициативата „посланик за един ден” се провежда за втора година у нас по идея на Ема Кейт Хопкинс, първият дипломат на Великобритания. Тя е по повод 8 март, насочена е към момичета между 15 и 19 години от цялата страна и в нея участват жени-посланички у нас.

През миналата година посланик за един ден на Великобритания беше 17-годишната Вълкана Костова от училище „Иван Вазов” във Вършец.

Тази година, за да участват, момичетата трябваше да напишат есе на тема “Как бихте използвали силата си като личност и влиянието си като посланик за един ден, за да постигнете положителна промяна в обществото?”

„Писах по темите, които ме вълнуват – ранното детско развитие, равнопоставеността на жените и интеграцията на ромите и съм щастлива, че успях.”, каза Евелина.

Целта на конкурса е да запознае момичетата с международната дипломация в действие, да ги насърчи да се ангажират с политика и дипломация и да допринасят със своето мнение и гледни точки за международните отношения, развитието и разрешаването на конфликти.

 

коментари
Име*:
Коментар*:
Код за сигурност*:
* Задължителни полета
Пластиката „Дървото на живота” влезе в учебниците по литература
2019-04-21 17:00
77 0
Снимка на дървопластиката „Дървото на живота”, която се намира на площад „Йордан Радичков” в Берковица, онагледява урока за големия писател в учебниците по литература за…

Ротари клуб във Враца раздава глюкомери
2019-04-21 16:00
183 0
Ротари клуб във Враца ще раздаде глюкомери за мерене на кръвната захар. Събитието е насрочено за понеделник от 11 часа и ще се състои в…

Пъстър концерт на читалище
2019-04-21 15:05
114 0
Видинското читалище "Цвят 1870" зарадва местните хора с пъстър концерт за Цветница. Той събра десетки зрители в залата на Симфониета - видин. Приветствие по случай…

Във Видин празнуваха пищно на Цветница СНИМКИ
2019-04-21 14:30
126 0
Честването на един от най-големите християнски празници започна със Златоустова Света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“. На нея присъстваха заместник-кметът на Община…

актуален брой на вестник Конкурент