Събития

137 искат наградите в "Малкия принц"

  10.02.2019 16:49             
137 искат наградите в \

137 искат наградите в конкурса за малки философи, организиран от основното училище в оряховското село Селановци, съобщи директорът му Петя Русинова.

"За шеста поредна година малки философи от цялата страна, подкрепени организационно от своите учители и родители, съсредоточиха своя творчески ентусиазъм не върху темата за грипната епидемия, а върху мисълта на Малкия принц от едноименното произведение на Екзюпери: „Възрастните са наистина невероятно странни”. В ОУ „Никола Вапцаров” с. Селановци - главен организатор на събитието,  се получиха 137 броя разработки, от 54 училища, 39 населени места, 22 области на страната", каза още директорът.

До 5 март, седемчленно жури отговорно ще оценява разработките. Неговите членове първи ще имат възможността в страната да се срещнат с впечатляващото и оригинално детско мислене. Авторите от 2 до 4 клас, ще участват в окончателна класация за първите три места. Петнадесет автори от по-големите ученици /V-VII клас/, събрали най-много точки, ще бъдат поканени на 31 март /неделя/ да пишат върху изтеглена тема в рамките на втория етап на конкурса и срещата на малките философи.