Събития

ОБНОВЕНА Шофьори докараха до бедствено положение живущите в блок 40 в ж.к. „Дъбника“

  07.02.2019 15:58             
ОБНОВЕНА Шофьори докараха до бедствено положение живущите в блок 40 в ж.к. „Дъбника“

Живеещи в блок 40 в ж.к. „Дъбника“ във Враца обявиха бедствено положение. Паркингът пред сградата е потънал в кал, а полянката, на която преди се чуваха детски гласове, вече прилича на археологическа площадка. Несъобразителни шофьори необезпокоявано паркират в зелените площи и са превърнали иначе зеленото пространство в огромна кална рана. Калта вече е навсякъде, а нормалните неща от ежедневието, като това да тръгнеш на работа или да отидеш до кварталния магазин се превръщат в кошмарно предизвикателство, кахърят се хора от блока. Някои вече слагат пликове върху обувките си, за да стигнат чисти до регламентирано паркирания си автомобил. Нещата пред блока започват да излизат извън контрол и хората основателно се страхуват, че тепърва придстои дъждовен период. Молят се неразумните водачи на возила да бъдат поне малко загрижени за всеобщото благо.

Блок 40 е нормална жилищна сграда, в която съвместно съжителстват хора от различни възрастови групи. Всеки обаче е подвластен на възпитанието и навиците си, и не се ръководи от изискванията за правила и ред, споделят недоволни. Казват, че проблемите не са само в нерегламентирания кален паркинг. Често се случва върху главата ти да бъде изстрелян плик с боклук от някой прозорец.

„Виждал съм комшии и хора от БКС-то да чистят, но няколко човека продължават да замърсяват безогледно. Има памперси, шишета от лимонади и всевъзможни боклуци. Дърветата приличат на коледни елхи украсени с битови отпадъци. За фасовете няма да споменавам, но се вижда как съдържанието на пълни пепелници просто се изхвърля през терасите“, оплаква се господин живеещ в кооперацията. Предпочита да остане анонимен, поради страх от саморазправа.

Обитателите на блока се надяват със снимковия материал да накарат съкооператорите си да се замислят за паркирането и изхвърлянето на боклука. Готови са да извикат и общинското звено „Инспекторат“. „Българинът разбира само тогава когато му бръкнеш в джоба, надяваме се да не се стига дотам“, коментира  възмутен съкооператор.