Свят

Три евро вход за Венеция от май до края на годината

  06.02.2019 10:29             
Три евро вход за Венеция от май до края на годината

Ститиците хиляди мераклии за Венеция от май ще могат да й се радват срещу три евро. Толкова ще струва входният билет за старинния град, но само до края на тази година. Защото според взетото от общинския съвет решение от 2020 г. цената ще бъде променлива и ще зависи от сезона, като минималната ще бъде 5 евро, а максималната – 10 евро.

Разбира се, от билет няма да се нуждаят постоянните жители на града, приходящите в него работници и служители, жителите на областта Венето, инвалидите и децата под шест години. Входната такса няма да се събира и от нощуващите в хотелите туристи, тъй като те напрактика я плащат от доста отдавна под формата на общински налог.

Другата новост за посетителите на Венеция от заседанието на общинския съвет е неговото решение от 2022 г. влизането в града да става само чрез предварителна резервация в новоразкрита интернет-страница. За запазване на ден и час за визита на желаещите да посетят града ще бъдат предоставени и няколко специални телефонни номера. После достъпът във Венеция ще се осъществява през оборудваните за целта КПП-та чрез въвеждането в инсталираното за целта устройство на кода, получен при резервацията. Кметът на Венеция Луиджи Брунаро посочи пред журналисти, че предприетите мерки целят не само подобряването на качеството на живота на тормозените сега от туристите местни жители, но и подобряването на качеството на обслужване на стотиците хиляди гости от всички краища на света.

монитор