Лайфстайл

7 правила за първа среща

  04.02.2019 16:05             
7 правила за първа среща

Предстои ви първа среща с човек, когото много харесвате. Но изникват въпросите като „Къде да отидем”, така че и двамата да го харесаме; „Как да се държа”, за да покажа най-добрата си страна; „Да нося ли подарък”… Всичко това ви обърква и не знаете как да походите? Нашите съвети ще ви помогнат да решите.

1. Мъжете трябва да излъчват доверие

Въпреки че е много трудно за голяма част от мъжете, от тях се очаква да направят първата стъпка. Най-важната дума която не трябва да забравят е доверие.

Така че трябва да излъчват доверие, да не се паникьосват и да не говорят плахо, когато правят първата стъпка. От друга страна внимавайте да не изглеждате студени и незаинтересовани.

Трябва да намерите правилната комбинация от самоувереност, доверие и желание, за да успеете да получите очакваното „ДА”.

2. Къде да отидем на първа среща?

Когато избирате мястото на срещата не бива да забравяте целта й. Вие най-вероятно искате да опознаете човека с когото излизате колкото се може повече. Шумни места, като нощни клубове, барове и кръчми директно отпадат.

Тихи заведения, където може лесно да комуникирате, са най-удобни за първа среща. Разходката в парка е много добра алтернатива, стига да е хубаво времето. Пък и ще ви излезе по евтино.

Кафенетата са класика, но често са прекалено тривиални.

3. Как да се държим на първа среща?

Спокойствие

Това е просто една среща. Обикновено нищо интересно не се случва. (Това като цяло зависи от вас и от дамата/мъжът на сърцето ви.) Първата среща е като интервю, целящо да разберем дали сме открили човека на нашите мечти. В повечето случаи няма как да го разберете веднага, но все пак може да получите някакъв знак... Затова гледайте внимателно.

Бъдете себе си

Ако не сте честни на първа среща, а нещо между вас се получи, то вие се обричате да се преструвате през цялото време, докато имате връзка с този човек.

4. Подарък за вашият любим/а

Не прекалявайте с подаръците.

Много хора няма да се чувстват удобно, ако получат скъп подарък и то на първа среща. Затова е по-добре да не рискувате. Много важно е да показвате вашата креативност и да подарявате интересни и уникални подаръци. Преди да се втурнете в покупки, открийте какво харесва тя/той и изберете нещо символично със същата тематика.

5. Правила, които трябва да спазваме на среща

  1. Не закъснявайте. Ако хората винаги ви чакат, не карайте и вашият/ата любима да го прави.
  2. Комплиментите са основна част от първата среща. Всеки един от нас обича да се чувства специален, така че правете комплименти. Само не прекалявайте и не преувеличавайте.
  3. Не лъжете. Ако нещата тръгнат добре, вашата среща съвсем скоро ще се запознае с вашите приятели и колеги, така че не лъжете за себе си – рано или късно нещата ще бъдат разкрити.
  4. Срещите трябва да са забавни. Ако правите нещо, което обичате, ще се отпуснете повече на вашата среща и ще бъдете по естествени. Но не карайте насила другата страна да се забавлява също.

6. Креативност

Ако първите няколко срещи са били успешни, трябва да се убедите, че не сте отегчителни, като правите едно и също. Може да отиде на разходка или на кафе през първите няколко срещи, но все пак ще трябва да покажете някаква креативност.

Излезте на интересно пътуване или да направите нещо различно. Концерти, картинг, каране на колело, боулинг, билярд, караоке – има хиляди възможности! Просто всичко зависи от вашето желание.

7. Слушайте

Вие трябва да запознаете вашата половинка с какъв всъщност сте и същевременно да слушате, без да се отнасяте.

Не говорете само за себе си. Трябва да откриете нещо и за вашата среща, иначе ще изглеждате арогантен и надут.

Слушайте. Вашата “работа” е да слушате и разбирате човека отсреща, а ако това не стане, нещата между вас са обречени на неуспех.

topshop.bg